Kilenc év után véget ér az X-akták. A sorozat sokat vesztett népszerűségéből a David Duchovny által megformált Fox Mulder távozása után, ám a producerek még egy szériát leforgattak, amelyben Gillian Anderson mellé a Terminátor 2-ből ismert Robert Patricket szerződtették. Ám amikor a színésznő is bejelentette távozási szándékát, megpecsételődött a sorozat sorsa.

Az X-aktákat gyártó Fox társaság bejelentette, hogy májustól megszűnik minden idők egyik legnépszerűbb televíziós sorozata. A kilenc évadot megélt X-akták egy dupla epizóddal búcsúzik a közönségtől, amelyekben társíróként a sorozat szülőatyja, Chris Carter is közreműködik.

A sorozat első krízisét azután élte át, hogy a Fox Muldert alakító David Duchovny a nyolcadik évad után kilépett a sorozatból. A színész belefáradt a szerepbe, és mozikarrierjére akart koncentrálni.

Az alkotók Duchovny távozása után a Terminator 2-ből ismert Robert Patricket szerződtették a sorozathoz. A széria azonban már nem tudta visszanyerni korábbi népszerűségét, és Gillian Anderson távozási szándéka végképp megpecsételte az X-akták sorsát - írja a Yahoo! internetes újság.

A színésznő többször kijelentette, hogy májusban, szerződése lejártával távozik a sorozatból, mert filmszerepeire, illetve rendezői karrierjére kíván koncentrálni. Anderson nélkül a Fox illetékesei sem akarták folytatni a sorozatot, és Carter is egyetértett azzal, hogy addig fejezzék be a szériát, amíg " még élet van benne".

Az X-akták "mitológiájáért" felelős Carter ígéretet tett arra, hogy az utolsó szezonban megmagyarázza azokat a rejtélyes ügyeket, amelyek a sorozat rajongóit évekig izgalomban tartották. A nézők így választ kapnak arra, hogy Scully valóban a földönkívüliektől esett-e teherbe, illetve hogy mi áll Mulder húgának eltűnése mögött.

Az utolsó epizódok így méltó lezárásai lesznek a legendának, főleg akkor, ha az utolsó részekre David Duchovny is visszatér. A színész ugyanis Carter tervei hallatán érdeklődést mutatott a fináléban való közreműködés iránt, ám konkrétumokról még nem állapodott meg a producerekkel. Az utolsó részekben való közreműködés mellett a színésszel való tárgyalás során szóba került a sorozat alapján készülő második mozifilm is, amelyben szintén számítanak Duchovnyra.

Korábban:

Készül a második X-akták mozifilm

Scully otthagyja az X-aktákat

Ajánlat:

A sorozat hivatalos honlapja