Meglepő következtetésre jutottak az X-akták sorozat szerelmesei. Az internetes rajongótábor kiderítette, hogy az egyik főhős, Dana Scully halhatatlan.

A teória első mozaikkockája abban az epizódban rejlik, amelyben Fox Mulder ügynök és társa, Scully találkozik egy jövendőmondóval. Az orvosból lett FBI-ügynök megkérdezi tőle, mikor fog meghalni. A férfi ránéz, és annyit mond: nem fog.

A második támpont a hatodik sorozat egy része, amelyben Scully egy fotóssal találkozik. A művész mániája, hogy modelljeit a halál beálltakor kapja le. Pár éve érte is eljött a halál, de aztán elfordította róla a tekintetét, s így ő is halhatatlanná vált. Az epizód végén Scullyt meglövik, de mikor a halál megjelenik, a fotós rábeszélésére Scullyról is elfordítja a tekintetét. Ezek szerint ő is halhatatlan lett.

Nem is beszélve olyan momentumokról, mint hogy Scully legyőzi előrehaladott rákbetegségét, s kimenekül az idegenek űrhajójából. Talán épp a halhatatlanság lesz az egyik rejtély, amelyre a végéhez közeledő sorozat záróakkordjában - Chris Carter producer, rendező ígéretéhez híven - fény derül.

Korábban:

Megszűnik az X-akták

Scully ügynök befejezné az X-aktákat

Ajánlat:

A sorozat hivatalos honlapja

Könyvajánlat:

UFO misztikum és valóság

Fórum:

Vittek már el téged az UFO-k?