Hoffer József, (Körtvélyessy Zsolt) a Barátok közt népszerű szereplője - noha a történet szerint igencsak fél a műtéttől - gyerekei kedvéért rászánta magát az operációra. Hoffer Misi (Halász Gábor) és Eszter (Konta Barbara) aggódnak apjukért, rossz előérzetük van. A Blikk úgy tudja, a férfi magához tér, de már nem sokáig szerepel a szériában.

A Barátok közt nézői aggódva figyelik a legidősebb Hoffer betegeskedését. A történet szerint a férfi pajzsmirigyrákban szenved, és fél az orvos szerint rutinműtétnek számító beavatkozástól. A kegyes halált fontolgatta, és lányát, Esztert arra bíztatta, ha rosszabbodna az állapota, segítse is át a túlvilágra. Végül, hosszas tépelődés után, mégis rászánta magát az operációra. Mielőtt befeküdt volna a kórházba, kilátogatott neje sírjához és rádöbbent, családjánál fontosabb nem létezik számára.

A gyerekek miatt nyugalmat erőltetett magára a műtét előtt. Eszternek és Misinek a kórház folyosóján várakozva rossz előérzete támad. Nem is alaptalanul: apjuk túljut a műtéten, ám a beavatkozás során komplikációk lépnek fel, s Hoffer József kómába esik. A Blikk megtudta, hogy Eszter nem válik gyilkossá, nem lesz szükség arra, hogy átsegítse apját a túlvilágra, ugyanis Józsi idővel magához tér. Körtvélyessy Zsolt azonban elárulta, hogy mindezek ellenére hamarosan mégis eltűnik a képernyőről.

'Kiszállok a sorozatból, a történet szerint örökre elutazom. Ez egy amerikai módszer: a sorozat készítői arra kíváncsiak, miként reagál a közönség az eltűnésemre' - mesélte. A színész a Pesti Magyar Színház tagja, s csupán szüneteltette a szereplést, amíg a magyar szappanoperát forgatta. 'Négy évig bújtam nap mint nap Hoffer József bőrébe, aki így már kicsit én is vagyok. Bevallom, picit szomorú vagyok, hiányozni fog a szerep és az egész stáb is. Ugyanakkor alig várom, hogy újra színpadra lépjek.'

Korábban:
Nóra visszatér a Barátok köztbe

Fórum:
Barátok Közt (BKFC 3)