Meghökkentő fordulat várható a Barátok közt mai epizódjában. Novák Laci ebédelni hívja az eddig csupán íróasztal mögött látott csinos titkárnőt, s csak az indulás pillanatában látja döbbenten, hogy Anita mozgássérült. A titkárnőt alakító Mandel Helga a valós életben egészséges, a szerepre azonban egy tolószékbe kényszerült nő készítette fel.

A Barátok közt újabb epizódjában Novák Laci Anitának köszönhetően kapja meg azt a szállítási munkát, amelyre nagyon számított. A férfi úgy dönt, hogy hálája jeléül - no meg tetszik is neki Anita - meghívja ebédelni a csinos titkárnőt. Laci egy csokor virággal, indulásra készen várja Anitát, aki erre kigördül a recepció mögül kerekes székével. A történet szerint ugyanis Radovits Anita lebénult egy balesetben.

Az Anita szerepét alakító Mandel Helga a valós életben egészséges. "Egy mozgássérült hölgy, Dóra Kriszta készített fel a szerepre, hogy ne látszódjon, valójában mozog a lábam. Igazi kihívás volt, de nagyon örültem, hogy nemcsak egy szőke nőt alakítok egy férfi mellett" - mondta Mandel.

Dóra Kriszta elárulta, hogy ő is részt vett a Barátok közt próbafelvételen. "Tudomásom szerint eleinte egy igazi mozgássérültet kerestek Anita szerepére. De én nem vállaltam volna, ha netán felkérnek, mert rájöttem, a tévé nem az én világom" - ismerte be Kriszta, aki a forgatáson kívül is sokat gyakorolt Mandellel.

"Amikor Kriszta először beült a kerekes székébe, hanyatt esett. Sokat gyakoroltuk a közlekedést, volt olyan, hogy szlalompályán is végigment. Most már nagyon élethűen alakít" - mondta elismerően Kriszta, aki 16  évvel ezelőtt kényszerült kerekes székbe.

"14 évesen leestem a cseresznyefáról, és részlegesen lebénultam. Sokat beszélgettünk a Barátok közt producerével, Kalamár Tamással, hogy ne menjen a történet olyan irányba, hogy a mozgássérülteket sajnálni kell. Ugyanolyan teljes életünk lehet, mint bármelyik embernek. Dolgozom, főiskolára járok, és van két gyönyörű kislányom. Elégedett vagyok az életemmel" - mondta Kriszta.