A sorozat idénynyitó epizódjában látott jelenetet azért kifogásolták a mentősök, mert filmbeli kollégáik igen ráérősen, és nem túl nagy hatásfokkal dolgoztak. Attól tartanak, hogy a produkció népszerűségéből adódóan sok tévénéző téves következtetéseket vonhat le a mentősök munkáját, és eredményességét illetően. A sorozatban feltűnt új virágszál remélhetőleg a való életben nem, csak a tévé képernyőjén fog majd vihart kavarni.

Jókora vitát kavart a Barátok közt idénynyitó epizódja, amelyben a hasba szúrt Kertész Gézát igen ráérősen látták el a mentősök. "A sorozat nagy népszerűségnek örvend, sokan nézik. Épp ezért elkeserítő, ahogy a munkánkat ábrázolták, hiszen sokan téves következtetéseket vonnak le belőle. A jelenet ugyanis egyáltalán nem volt hiteles" - állítja Gellér Éva mentőtiszt. Csak néhány az általa felsorolt hibák közül: a legsúlyosabb, hogy a mentőst alakító színész a beteg ellátásakor a téren volt a legkörültekintőbb, hogy nehogy belelépjen a vértócsába, és beszennyezze a fehér edzőcipőjét vagy a "kosztümöt", aztán kollégéjával  kérdeztette meg, melyik kórházba lehet szállítani a sérültet, holott ezzel a valóságban már a kiérkezés előtt tisztában vannak. Amennyiben Géza állapota valóban kritikus volt, már a helyszínen el kellett volna látnia őt, és a mentőautóban is mellette kellett volna maradnia, amíg a kórházba nem érnek. A sorozat mentőse viszont Berényi Katára bízta Gézát, ő pedig elöl, a sofőr mellett foglalt helyet.

Barátok közt ezt követő részében, egy új szereplő, Petrovics Virág miatt Szilágyi Palikát már az első nap kirúgják a munkahelyéről. A készítők a Blikknek elárulták, hogy a most epizódszereplőként jelentkezett Virág legalább annyi bonyodalmat fog okozni, mint annak idején a magát Berényi Ágnesnek kiadó szélhámos.

Korábban:
Albert megkéseli Gézát
Tilda és Géza bimbózó románca
Tilda szerint szex nélkül nincs szerelem