Star Trek-űrruhával nem lehet kormányzói székbe ülni

A Star Trek sorozat egykori szereplője, Kate Mulgrew döntő lépésre szánta el magát. Eladta a ma már klasszikusnak számító műben viselt űrruháját, hogy az így kapott összeggel támogassa demokrata férje kormányzóvá választását.

A Star Trek: Voyager című sorozat színésznője, Kate Mulgrew elárvereztette a filmben viselt űrruháját. Az ominózus ruhadarab 50 000 dollárért kelt el.

Kate ezzel az összeggel szeretett volna hozzájárulni férje, a demokrata Tim Hagan kampányához. A férj a republikánus Bob Taft ellenében indult a kormányzóválasztáson Ohióban. Az árverésen (amely egyébként a Hagan mellett érvelő reklámhadjárat részeként került megrendezésre) csaknem mindenki jelen volt a Star Trek  egykori szereplői közül - élükön a William Shatner által alakított James Kirk kapitánnyal. Összesen 150 000 dollárt gyűjtöttek.

Utólag derült ki: hiába a feleség odaadó önfeláldozása, az ohiói törvények szerint Kate maximum 2500 dollárral járulhat hozzá férje választási kampányához. "Úgy fest, Kate-nek van fölös 47 500 dollárja. Talán hagyom, hogy megtartsa, és együtt elutazunk valahová" - fűzte hozzá Hogan.

Korábban:
Rajongók lopakodnak a Star Trek forgatásán
A Star Trek veteránja nem beszélhet az ufókról