A Barátok közt című sorozat mai epizódjában Koncz Gábor is feltűnik. A történet szerint Novák Laci romantikus estére készül Anitával, ám váratlanul telefonhívást kap Ruzicski Elektől, kamaszkora híres focistájától, ideáljától.

Laci teljesen megfeledkezik Anitáról, észre sem veszi, mennyire megbántja a kerekes székbe kényszerült nőt, miközben remekül szórakozik Ruzicskivel. A legendás focistát Koncz Gábor alakítja. A Kossuth-díjas színész elárulta, hogy a focit inkább a pálya széléről szereti.

"Köztudott, hogy mindenem a sport, rendszeresen pingpongozom, annak idején ezt versenyszerűen is űztem, nyáron vízisíelek, télen síelek, és persze fő szenvedélyem a lovaglás. A focihoz annyi közöm van, hogy nagy drukker vagyok. Elsősorban a Vasas a csapatom, de a ZTE-nek is szurkoltam, amikor a Manchester United ellen játszott. Remekül elbántak a nagyképű angolokkal" - mondta Koncz.

A színésszel csak a mai epizódban találkozhatnak a Barátok közt nézői. Legalábbis egyelőre.

"Megkerestek, én pedig örömmel vállaltam, mert éppen ráértem. Kellemes néhány órás forgatás volt. A stáb tagjai nagyon kedvesek, aranyosak. Nem záródik le a Ruzicski-történet, tehát elképzelhető, hogy visszatérek. Örömel vállalnám" - vallotta be a színész, aki egyébként nem követi figyelemmel a szappanoperát.

"Kisebbik lányom nézi, tőle tudom, hogy egyáltalán ki kicsoda. A Barátok köztről azt tartom, hogy aktuális problémákkal szórakoztató és elsősorban a fiataloknak való sorozat"- tette hozzá Koncz.