Egy családi veszekedés alkalmával Berényi András ájultan esik össze. A férfi kórházba kerül, a tünetek alapján elképzelhető, hogy szívinfarktust kapott. Dani bűntudatot érez, és döntő elhatározásra jut.

Berényi András a Barátok Közt pénteki epizódjában összeesik. Dani ugyanis ismét kihozza sodrából apját, ám ezúttal olyan mértékben, hogy tettlegességig fajul a dolog. András egy hatalmas pofont kever le fiának, majd a szívéhez kap, fuldokolni kezd, és a földre zuhan. András természetesen kórházba kerül, A férfit hetek óta rosszullétek kínozták, ám az általános orvosi vizsgálat során nem találtak semmi rendellenességet.

"András sorsa többféleképpen alakulhat" - mondta az idősebb Berényit megszemélyesítő R. Kárpáti Péter. "A tünetek alapján elképzelhető, hogy szívinfarktust kapott, tehát akár meg is halhat. De az is előfordulhat, hogy az orvosok még hosszú ideig nem tudják megállapítani a helyes diagnózist, így András sok ideig kórházban marad."

R. Kárpáti, aki egyébként kicsattan az egészségtől, soha nem ütné meg a gyermekeit. "András két és fél éves, míg Rebeka nyolc. Igazából azért is szeretek nap mint nap András bőrébe bújni, mert tanulok a hibáiból. Látom, hogy bizonyos eszközök milyen hatást váltanak ki.  Egyszer egyébként jómagam is kaptam egy pofont, 13 éves, lázadó kamaszként, de már nem emlékszem, hogy miért" - tette hozzá a férfi.

A jelenet forgatása R. Kárpátiban kevésbé, a Danit alakító Váradi Zsoltban azonban nagyon megmaradt. "Minél többször próbáltuk a jelenetet, annál nagyobb volt a feszültség. A főpróbán hatalmas pofont kaptam, ám a felvételen még nagyobbat. Annyira dühös lettem, hogy úgy éreztem, tényleg nekiesem Péternek" - mesélte Zsolt. "Persze a valós életben soha semmi konfliktus nem adódott még közöttünk" - tette hozzá rögtön.

Zsolt úgy gondolja, Dani rászolgált a pofonra. "Nem találja a helyét, és régóta szemtelenkedik apjával. Egyébként Dani azt hiszi, hogy András miatta ájult el, és kerül kórházba, a bűntudat miatt pedig döntő elhatározásra jut" -árulta el Zsolt.