Alig két hét múlva, október 15-én folytatódik az RTL Klubon minden idők egyik legsikeresebb kórházsorozata, a Vészhelyzet. Az új évad is tartogat izgalmakat: Abby és Kovac doktor szerelme veszélybe kerül, Bentonnak meg kell harcolnia kisfiáért, Greene doktor szervezete pedig feladja a küzdelmet a rákkal szemben.

A nyolcadik sorozat sem marad komoly események, sorsdöntő változások nélkül. Visszatér a chicagói közkórház sürgősségi osztályára Lewis doktornő (Sherry Stringfield), aki hét évvel ezelőtt távozott. Érkezése nem lesz zökkenőmentes, de idővel újra beilleszkedik a csapatba. Annál komolyabb gondokkal küszködik majd Abby Lockhart (Maura Tierney), aki a legutóbbi sorozat végén még boldog szerelemben élt Kovac doktorral. Kapcsolatuk azonban nem marad felhőtlen, Abby alkoholhoz nyúl. Benton doktor (Eric La Salle) is eleget küszködik kisfiával, Rees-szel. A koraszülöttsége miatt halláskárosodott kisfiú egyre távolabb kerül apjától, aki a végén bírósághoz fordul, hogy apai jogait gyakorolhassa. Még egy apasági tesztre is sor kerül.

Érdekes színfoltja lesz az idei évadnak, amikor a két nagy sikerű amerikai sorozat, a Vészhelyzet és a Harmadik műszak egy rész erejéig összeáll. Lewis doktornőnek ugyanis bajkeverő húga miatt New Yorkba kell repülnie, ahol találkozik a nálunk is népszerű sorozat rendőreivel, Boscóval és Faith Yokasszal. Ám a legsúlyosabb tragédia a szemüveges belgyógyászt, Mark Greene-t (Anthony Edwards) és feleségét éri. Kislányuk életveszélyes állapotba kerül, Greene előző házasságából született lánya, Rachel pedig kábítószeres lesz. A családi tragédiákra az agytumorral küszködő Greene halála teszi fel a pontot, a sorozat egyik, nyár eleji részében.