Samurai Jack, a Cartoon Network új rajzfilmfigurája nem más, mint a múlt egy hatalmas harcosa, akinek egyetlen küldetése van: megtörni az ősi és gonosz varázsló, Aku sötét uralmát. A trónörökösnek indult és jövőben landolt Jack megalkotója a Dexter-ős Genndy Tartakovsky, aki egyben a Powerpuff Girls producere is.

Forrás: Cartoon NetworkValamikor - a távoli múltban - egy kisfiú tehetetlenül nézte végig, hogyan hajtja uralma alá népét és országát egy gonosz boszorkánymester. A fiút apja messzi földre küldi, hogy a világ legkiválóbb mestereinek keze alatt tanulja ki a harcművészeteket. Edzett testtel és edzett elmével tér haza a férfi, hogy az illegalitásból kilépve győzelmet arasson Aku felett, véget vessen démoni uralmának és visszaszerezze magának az őt megillető trónt. " Aku maga a vegytiszta gonosz-ság. Hátborzongató és gonosz, mégis roppantul vonzó"- így az alkotó. Jack rá is talál a vegytisztán gonosz mágusra, kihívja azt és már csak a kegye-lemdöfés van hátra, amikor az utolsó erejével átlöki harcosunkat egy időkapun. Jack egy különös és sötét jövőben ér földet, melyet Aku kígyólelkű martalócai uralnak. Célja most már a hazajutás, de ehhez számos idősíkon át vezet az út.

A Samurai Jack a humoros jeleneteket leleményes, fordulatos meseszövéssel elegyíti. A pergő események egyedi és szokatlanul részletesen kidolgozott látvánnyal párosulva egészen modern és előremutató rajzfilmet eredményeznek. "Stílusát tekintve ez a rajzfilmsorozat egyetlen más animációt televíziós műsorhoz sem fog hasonlítani" - mondja az alkotó, Genndy Tartakovsky. "A zene, a mozifilmszerű történetmondás, s az egyedülállóan stílusos hátterek különleges hangulatokat és sajátos légkört teremtenek, valahányszor Samurai Jack újabb egzotikus vidékre érkezik. A környezet a rajzfilmsorozat valamennyi epizódjában jelentős szerepet kap."

Az orosz származású Genndy Tartakovsky egyike annak az ötven ígéretes alkotónak, akik a Variety magazin "50 To Watch" listája szerint egyszer vezető szerepet játszhat a szórakoztatóiparban. A Dexter's Laboratory megalkotója, írója és rendezője, illetve a Dial M For Monkey és a Justice Friends társszerzője. Dexterrel 1996-ban elnyerte a Cartoon Network közönsége által odaítélt az év rajzfilmje díjat. Ez utóbbit négy alkalommal nevezték Emmy-díjra, emellett elnyerte a Golden Gate Awards díját is.  Tartakovskyt a People magazin "az ipar egyik feltörekvő csillagának" nevezte, de az iparág egyik legkreatívabb alkotójaként jelölte meg az Entertainment Weekly is, amikor szerepeltette 1999-es "It List" című listáján.

"Gyerekkoromtól kezdve mindent imádtam Bruce Leetől Kuroszaváig. Szeretem Clint Eastwood alakítását a régi spagetti-westernekben."- mondja Jack alapjairól Tartakovsky. Mindez meg is látszik rajta. No meg a rengeteg odafigyelés és profi csapat. De talán nem ez e lényeg, merthogy mindez egyedi és ráadásul szórakoztató is. Megtekinthető péntekenként este fél kilenctől a Cartoon Networkön.