Árpa Attila távozik az RTL Klubtól

Az RTL Klub közleménye szerint a  mai napon Árpa Attila, az RTL Klub kreatív igazgatója, illetve a Való Világ című valóságshow produkciós igazgatója távozik a csatornától. Árpa Attila megerősítette a hírt, egyúttal elmondta: nem életcélja a televíziózás - a jövőben filmrendezéssel, illetve zeneszerzéssel szeretne foglalkozni.  

Árpa Attila, az RTL Klub kreatív igazgatója a mai napon megvált posztjától. A döntést a kereskedelmi csatorna vezetőségével egyeztetve hozta meg. Annak hátterében - az RTL Klub által kiadott közlemény szerint - "a Való Világ tartalmát érintő folyamatos nézeteltérések állnak". Árpa Attila az [origo]-nak adott nyilatkozatában elmondta: úgy látja, hogy az elkövetkező években a valóságshow-k dominálnak majd a kereskedelmi csatornák műsorkínálatában, amelyek irányvonalát ő nem kívánja követni. Ahhoz ugyanis, hogy egyik show nézettebb lehessen elődjénél vagy a rivális csatorna párhuzamosan futó szériájánál, egyre "extrémebb"-nek, egyre "bátrabb"-nak kell lennie, az ilyen típusú televízióműsorok pedig távol állnak ízlésvilágától - jelentette ki.

"Ahogy már többször is elmondtam, nem is a televíziózás az életcélom, hanem a nagyjátékfilm és a zene. A jövőben távol tartom magam a kereskedelmi csatornáktól, és általában a televíziózástól, és hosszútávú terveimre összpontosítok. Van egy kész nagyjátékfilm-forgatókönyvem, szeretnék készíteni egy rajzfilmsorozatot is - ezek már régóta foglalkoztatnak, de egyelőre erről még korai lenne beszélni. Ezenkívűl érdekel a zeneszerzés is. A ValóVilág főcímdala, a 'Fenekem a címlapon' is az én szerzeményem" - tette hozzá. 

 (A Való Világ és a Való Világ 2 hivatalos honlapját az [origo] készíti)