A Westminster Kennel Club című kutyashow történetének legnagyobb nézettségét érte el kedd este. A show-t, amelyet a New York-i Madison Square Gardenben rendeztek, közel ötmillió néző követte a képernyőn.

Forrás: HarmoNetA több kategóriában, több ezer kutya részvételével rendezett 127. megmérettetés abszolút győztese, a Show Legjobbja cím tulajdonosa idén egy hétéves, Mick nevű terrier lett. A verseny ötlete, amit a részt vevő ebek gazdái a kutyák világbajnokságnak tartanak, XIX. századi előkelő uraktól származik. A pointerek és szetterek iránt rajongó dzsentlementársaság először a New York-i Westminster Hotelben találkozott, hogy megalapítsa ebkedvelőknek szánt klubját, amely évente rendezett kutyaversenyeket. Az első New York-i ebshow megrendezésről 1876-ban döntöttek, 20 éve pedig a televízió is közvetíti a látványos eseményt.

A Westminster-show mindig népszerű volt, de az idei kétnapos találkozó minden eddigi rekordot megdöntött. Az Egyesült Államok egyik legrégibb versenyére esténként 4,6 millió néző volt kíváncsi, ami félmillióval több a tavalyinál. Az USA Network hálózaton közvetített ebshow ezzel megközelítette a 4 százalékos nézőarányt, ami kiemelkedő eredménynek számít.

Forrás: ORIGOHasonló fejlődés jellemzi a televíziókban közvetített más ebversenyeket is. Korábban az NBC-n sugárzott Hálaadás napi Nemzeti Kutyashow az amerikaifutball-bajnokság rangadójával, a New England Patriots és a Detroit Lions összecsapásával is felvette a versenyt. A Hálaadás napi Nemzeti Kutyashow-t először Philadelphiában rendezték meg, és szinte egy időben indult a Westminster Kennel Clubbal. A hagyományok mellett azonban az állatbarátok számának alakulása is hozzájárult, hogy az NBC a Superbowl-bajnok Patriots novemberi meccsével egy napra merte tenni az ebműsort. A 2002-es adatok szerint ugyanis az Egyesült Államokban közel 70 millióan tartanak állatot otthoni kedvencként.