Az erőszakos jelenetekben is bővelkedő filmklasszikus gyerekbarát verziójára vállalkozott a művész.

A 79 éves amerikai színész, aki az 1959-ben készült filmben nyújtott alakításáért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat, újra eljátszotta a Ben Hurt. A római rabszolgává tett zsidó előkelőség sorsa köré épített - Krisztus idejében - játszódó történet új változata egy rajzfilm, amelyben Heston a narrátor és a főszereplő szinkronjának feladatát vállalta el.

Charlton Heston a felkérés elfogadását a fiatalok megnyerése szempontjából tartotta fontosnak. Az idős sztár szerint az ifjú nemzedék számára ez a puha változat könnyebben befogadható, mint az évtizedekkel ezelőtt készült film, illetve a történet egyéb feldolgozásai. "Hiszünk benne, hogy a gyermekbarát változat eljuthat azokba a családokba is, amelyek sem a filmet, sem a történet alapján készült színdarabot nem látták. Emellett egyszerűen nem tudtam ellenállni a lehetőségnek, hogy újra eljátsszam ezt a csodálatos szerepet" - magyarázta Charlton Heston Ben Hurként való visszatérésének okát.

Nyerjen Twin Peaks-relikviákat
Játsszon Twin Peaks-játékunkon, nyerjen DVD-t és más relikviákat!Játsszon velünk!

A klasszikusnak számító, többek közt akciójelenetei miatt híressé vált film animációs feldolgozása, amely február 25-én jelenik meg DVD-n. némileg eltér a klaszikus Ben Hur-történettől. A rajzfilmben több jelenetben szerepel együtt Jézus és a címszereplő, valamint az eredeti film egyik csúcsának számító harciszekér verseny kevésbé erőszakos.

Charlton HestonHeston több mint egy évvel ezelőtt kezdte el a rajzfilm szinkronmunkálatait, jóval azelőtt, hogy 2002 augusztusában nyilvánosságra hozták, a világhírű színésznél az Alzheimer-kór jelei mutatkoztak. Fraser Heston, a művész fia, aki egyben az animált Ben Hur társproducere, azt nyilatkozta, apja egészségi állapota stabil maradt és azt remélik, az 1956-os Tízparancsolat című mozi rajzfilmváltozatában is újraalakíthatja régi főszerepét, Mózest. "Jó formában van. A memóriája még mindig jó, és reméljük, még nagyon sok évig így marad." - osztotta meg reményeit a nyilvánosággal Charlton Heston fia.