Április végén nagyszabású műsorral tér vissza Friderikusz Sándor a képernyőre, akárcsak Juszt László, aki szintén a Magyar Televízióban lesz újra látható. Vágó István átigazolásáról egyelőre lemondott az MTV, Csisztu Zsuzsa átcsábítását pedig cáfolták.

A Magyar Televízióban március 10-étől szórakoztató játékok és műveltségi vetélkedők sora indul útnak. A tervezett produkciókból kettőnek is Friderikusz Sándor lesz a gazdája. Hétfőnként a kalandvágyó nőknek és férfiaknak szóló játéka kínál majd élményt, melynek merész vállalkozóit arra bíztatják, hogy néhány óra leforgása alatt ugorjanak haza útlevelükért, és utazzanak külföldre. A játékosokat találomra választják majd ki a műsorvezetők, akik az utcán szólítják meg alanyukat. Vadas Mihály, az MTV szórakoztató műsorokért felelős főszerkesztője elmondta, hogy fiatal tehetségek között keresik a műsor házigazdáit.

"Mi is meglepődtünk, mikor egyes újságokban azokról a sztárokról olvastunk, akiket állítólag szerződtetünk műsorvezetőnek. Csisztu Zsuzsáról is felröppentek ilyen hírek, noha vele nem is tárgyaltunk. Vágó Istvánt ellenben valóban szerettük volna meggyőzni arról, hogy nálunk készítsen műsort, ám ő hű marad az RTL-Klubhoz" - nyilatkozta Vadas.

Kedden, szerdán és csütörtökön főműsoridőben látható majd az a Vitray Tamás nevével fémjelzett műveltségi vetélkedő, melynek műsorvezetője és játékosa is ő lesz. Az első kiesett versenyző helyébe ugyanis mindig ő ül majd be. Péntekenként a Prézli című mulatságos, átverő vetélkedőt sugározzák, melyben szerepet kapnak a rejtett kamerák, és egy gépkocsiért folyik a küzdelem.

"Azon voltunk, hogy Friderikusz is képernyőre kerüljön, és most már elárulhatom, hogy április végétől nagyszabású műsor házigazdájaként lesz látható" - nyilatkozta a főszerkesztő. Visszatér az MTV-be Juszt László is, aki április elejétől heti közéleti show-val jelentkezik.

Mindezek mellett hamarosan új szappanoperát is útjára indít a közszolgálati csatorna, melyet az április végi határidővel leadott forgatókönyv-pályázat alapján készítenek majd.