Új műsorában Vágó az egész ország IQ-ját teszteli

Bár marad a megszokott vetélkedő-műfajnál, Vágó István kis szünet után új műsorral tér vissza a képernyőre. Az IQ-Az ország tesztje című háromórás maratoni kvízműsorban öt-öt, valamilyen külső, vagy belső jegy által jól elkülöníthető csoport küzd meg egymással, de a nézők intelligenciáját is tesztelik.

Forrás: MTIBár felreppentek hírek távozásáról is, Vágó István nem hagyja ott az RTL Klubot. Sőt, hamarosan új műsorral jelentkezik. Az IQ-Az ország tesztje című vetélkedőben a műfajban megszokotthoz képest tömegek mérik majd össze intelligenciájukat. Az adások során öt-öt, egyenként húszfős, valamilyen külső, vagy belső jegy által jól elkülöníthető csoport küzd meg egymással.

Így rendőrök vetélkednek majd szőke nőkkel, vagy éppen kigyúrt férfiak vasutasokkal. A háromórás vetélkedő két részre oszlik: első felében kiosztásra kerül a 70 kérdés, s a nézők is megismerkedhetnek azokkal, a második részben pedig a helyes megoldásokra derül fény. Adott válaszai és a műsorban használt pontozókártya segítségével pedig otthon ki-ki lemérheti saját intelligenciáját is.

Vágót a műsorvezetésben segíti majd egy női kollegája is, bár, hogy ki lesz az, még nem dőlt el pontosan. Kvízmesterünk elárulta, hogy a számos országban bevált vetélkedőt játékosként maga is kipróbálta Franciaországban, Angliában, Németországban és Belgiumban. Hogy milyen teljesítménnyel, azt nem árulta el, mint ahogy az esetlegesen rossz eredménnyel versenyző játékosai sem kényszerülnek rá, hogy a kínos tényeket az egész ország megismerje - csak a nyertesek válaszait tudhatjuk meg a műsorból.

KAPCSOLÓDÓ CIKK