Friderikusz és Juszt új közéleti show-kra készülnek

Az alacsony nézettség miatt április végétől az MTV a vasárnapi főműsoridőben új politikai-közéleti show-t sugároz. A hét helyére kerülő nagyszabású műsort a tervek szerint Friderikusz Sándor vezeti. Juszt László néhány hét múlva szintén új műsorban látható. A hét jövője bizonytalan, egyelőre nem dőlt el, hogy a több évtizede alapított műsor más időben folytatódhat-e, vagy Baló György készíthet-e helyette másik hírmagazint.

Forrás: ORIGO
Baló György

Az MTV vezetése úgy döntött, alacsony nézettségű, vasárnap esti hírmagazinja helyén, a kereskedelmi adók programjával versenyképes produkciót fog sugározni. A tervek szerint április végétől a hét utolsó napján főműsoridőben új, másfél órásra tervezett show-t láthatnak a nézők, amely a vasárnap délutáni műsorszerkezet átalakításának része. A programot a tervek szerint Friderikusz Sándor vezeti majd. A kínálat frissítésével az MTV meg akarja közelíteni a kereskedelmi adók vasárnap esti műsorainak nézettségét, A hét által elért kevesebb, mint tíz százalékos közönségarányt 15-16 százalékra akarják növelni.

Vadas Mihály, az MTV szórakoztató és közéleti főszerkesztőségének vezetője, az [origo]-nak elmondta, a Friderikusszal elképzelt műsor nagyszabású közéleti-politikai show lesz, amelyben szórakoztató betétek is elférnek. Vadas szerint tehát a produkció más műfajba tartozik, mint A hét, attól eltérően nagystúdióban, közönség előtt, exkluzív díszletek között rendezik, és ismert politikusokat, magyarországi és külföldi közéleti szereplőket, valamint művészeket is meghívnak az adásba.

Friderikusz Sándor

A program elkészítésében Friderikusz csak műsorvezetőként dolgozik, szemben az adó két, márciusban indult vetélkedőjével. A Hoztam egy milliót! és a Repülj most! című show-kban az ismert tévés producerként vesz részt. Vadas cáfolta az MTV-ből származó korábbi információt, hogy az új műsort a közszolgálati adó gyártaná. A főosztályvezető szerint az MTV, kapacitás híján, nem tudná megoldani a feladatot, ezért külső céget bíztak meg a munkával. Vadas közölte, a szerződésekről a köztévé hamarosan beszámol, azt azonban kijelentette, hogy a produkciót nem Friderikusz Sándor cége készíti.

A hét jövője bizonytalan. Nem dőlt el, hogy az MTV több évtizede futó műsora más időpontban jelentkezik, vagy megszűnik, esetleg Baló György, a magazin főszerkesztője és stábja másik hírmagazint csinál helyette.

Friderikusz a Napkelte műsorvezetőjeként, tavaly év végén, a két ünnep között is szerepelt közéleti programban. A tévés neve 2002 ősszén szintén felmerült A hét-tel kapcsolatban, de az előzetes sajtótalálgatásokkal ellentétben, nem nevezték ki a magazin műsorvezetőjévé.

A Friderikusszal tervezett vasárnapi show mellett Juszt László új közéleti programja lenne az MTV másik húzóműsora. A tévé ügyvédje munkanévvel ellátott műsorban a médium olyan embereknek, csoportoknak segítene, akik az adó közreműködésével szeretnék megoldani problémáikat. Vadas szerint a csütörtöki főműsoridőbe tervezett adásban példaértékű eseteket akarnak bemutatni. A műsort külső cég gyártja, amelyről Vadas szerint az MTV néhány hét múlva adhat több információt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK