Vágó új műsorában Michelle Wilddal játszik

Az IQ - Az ország tesztje című háromórás tévéshow-ban Marsi Anikó és Vágó István ismert vendégekkel, rendőrökkel, diákokkal és a tévénézőkkel is játszik. A műsorkészítők szerint a show vendégei nem maradhatnak szégyenben.

Forrás: RTL Klub
Michelle Wild

A show, amelyet április 5-én sugároz az RTL Klub, öt csoport versenyét mutatja be. A kereskedelmi adó munkatársai szerint a csapatok a magyar társadalom öt jellemző karakterét képviselik, akikről néha viccek is szólnak. A huszonöt-huszonöt fős társaságokba rendőröket, szőke nőket, feltűnően izmos férfiakat, érettségizőket és érettségiztetőket hívtak meg. A kérdések az intelligencia különböző területeit mérik.

A stúdióban hat közismert ember is helyet foglal, akik szintén részt vesznek a játékban, közülük kettőt mutatott be eddig az RTL Klub. Vágó és Marsi játszótársai között lesz Michelle Wild pornósztár, aki elmondta, hogy az egyik intelligenciateszten 154 pontos eredményt ért el, ami az emberek egy százalékának sikerül. A műsor másik ismert közreműködője a Való Világ című valóságshow korábbi szereplője, Majka. A műsor rövid szüneteiben Vágó és Marsi a vendégekkel beszélget a feladatokról, az intelligenciáról, az adás második fele pedig a megoldások értékelésével és magyarázatával telik. Az RTL Klub szerint a show vendégei nem maradhatnak szégyenben, mert külön-külön nem ismertetik a szereplők teszteredményeit, csak a nyertesekét és a közös átlagokat.

Forrás: RTL Klub
Marsi Anikó és Vágó István

A játékban nemcsak a stúdióban lévők vehetnek részt, hanem az országosan a lapokban terjesztett pontozókártyákkal bárki válaszolhat a kérdésekre, valamint SMS-ben és interneten is lehet versenyezni. A műsorvezetők segítőtársa lesz a Magyar IQ szövetség két tagja - a magas intelligenciájú emberek egyesülete, a Mensa HungarIQa vezetője, Balanyi Bibiána, továbbá Rigó Péter, aki a teszt összeállítását vezette.

Az IQ-tesztet korábban műsorra tűző nyugat-európai tévék közönségaránya a megcélzott nézők körében a csatorna átlagánál lényegesen magasabb volt, a németországi RTL esetében 19 százalékról 46 százalékra nőtt. Ausztráliában az IQ-teszt a tavalyi év legnézettebb műsora volt, többen nézték, mint a Brazília-Németország labdarúgó-vb-döntőt.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója hozzátette, ha a műsor Magyarországon is sikeres lesz, elképzelhető, hogy hosszabb időközönként jelentkező sorozat készül belőle.