Kereszty Gábor, a tv2 vezérigazgatója elmondta: a Big Brother 2, hamarosan véget ér, nyár előtt meg lesz a győztes. A csatorna első embere maga is elismerte: a mostani csapat sem a nézőknek, sem a műsor stábjának nem tetszik igazán.

Fotó: MTI
Kereszty Gábor, a tv2 vezérigazgatója

Kereszty Gábor azt is közölte, még nem tudják, lesz-e folytatás. "A tv2-nek nagy problémája, hogy a BB2 nem úgy szerepel, mint azt vártuk" - idézte a Blikk a vezérigazgatót. "Valóban lehúzza a csatornát, mivel a nézők lassan elpártolnak a műfajtól; a BB sem örökké való. Egy csomó új műsort készítünk elő. A játékosokat egyébként ugyanaz a csapatpszichológus, orvos, a licenc külföldi tulajdonosainak képviselői, a gyártó cég szakemberei válogatták ki. Én is ott voltam az utolsó kiválasztáson, és mindannyian azt hittük, érdekes embereket viszünk a házba. Aztán kiderült, hogy csapatként nem működnek" - mondta Kereszty Gábor. A tv2 vezérigazgatója a bulvárlapban azt is elmondta, hogy a valóságshow győztese még nyár előtt meglesz, aztán majd meglátják, hogy folytatják-e a műsort.

A Big Brother 2. nézettsége a 16. héten tovább csökkent, míg konkurense, az RTL klubon sugárzott Való Világ 2-nek nőtt a népszerűsége. A 16. héten a BB2-t átlagosan 900 ezren nézték, a VV2-t. pedig 1 millió 600 ezren.

A Big Brother-házban a nyolcvankettedik napon nyolcan laktak, akik, ha továbbra is kéthetente fogyatkoznának, a műsor még több hónapig tarthatna. A licencszerződés azonban többféle üztemezésre ad lehetőséget, előfordulhat, hogy a házban akár négyen is bennmaradnak a valóságshow végére.

A tv2-nél az [origo] kérdésére azt mondták, hogy a valóságshow nem ér véget hamarabb, mint ahogy azt eredetileg tervezték, de várhatóan hosszabbítás sem lesz. A gyengén szereplő BB2-vel szemben a valóságshow nagy sikerrel sugárzott első szériáját az eredeti elképzelésekhez képest egy héttel meghosszabbították.