Arab Baywatch a Vörös-tengernél

Fürdőruhás szerepekhez keres fiatal arab nőket és férfiakat egy filmes Egyiptomban, aki a Vörös-tenger partján el akarja készíteni a Baywatch tévésorozat közel-keleti változatát. Az alkotót a konzervatív egyiptomi közerkölcs sem akadályozhatja meg munkájában, amellyel az arab ország szépségeit akarja bemutatni a nagyvilágnak. A szereplőválogatásra David Hasselhoffot is meghívták.

Forrás: ORIGOSzebb nők és férfiak közül válogathatnak az új egyiptomi életmentő-széria készítői, mint amerikai kollégáik - állítja Juszef Manszúr producer, aki júniusra hirdetett szereplőválogatást a Baywatch széria ihlette tévésorozatához, a Hurgadai akció-hoz (Action in Hurghada). A film története egy, arabokból és más nemzetiségű életmentőkből álló csapat mindennapjait mutatja be, akik a fuldoklók megsegítésén kívül a bűnözők ellen harcból is kiveszik a részüket. A sorozatot, amely Manszúr szerint akciót, szerelmet és kalandot sűrít magába, októberben kezdik forgatni.

 

"Csinos embereket keresünk, de nem szépségversenyt rendezünk. Az ideális pályázóknak sármosnak és sportosnak kell lenniük, valamint nem lehetnek túl alacsonyak" - közölte Manszúr, aki azt is elmondta, hogy - a véleménye szerint - szebbnél szebb jelöltek már megérkeztek Libanonból és Szíriából.

 

Az alkotókat a konzervatív egyiptomi közerkölcs sem akadályozhatja meg a film elkészítésében, amellyel, úgy gondolják, nagy szolgálatot tesznek hazájuknak, ahol a helyi nők általában tetőtől talpig beöltözve fürdenek a tengerben. Ettől eltérően a külföldi turisták körében népszerű Hurgada és Sarm el-Sejk üdülőhelyeken a nyugati stílusú fürdőruha van divatban. A producer szerint a szexi kaliforniai életmentőkről szóló tévéműsor ötletének importálásával kitűnő eszközt nyernek Egyiptom természeti szépségeinek bemutatására. "Imádom a Baywatch-ot, amiről úgy láttam, kiválóan alkalmas, hogy segítsen bemutatni a modern Egyiptom látnivalóit, a gyönyörű tengerpartokat és zátonyokat, a víz alatti világ kincseit. ... Emellett, igen, szép lányokat is bemutatunk. Gyönyörű lányaink és fiaink vannak" - mondta a középkorú Manszúr, aki egyiptomi kungfu-filmek színészeként vált híressé, és az új alkotásban maga is a főszereplők között lesz.

 

A producer közölte, nem számít kritikára a vallási körök részéről, habár a tervezett filmbe olyan képeket szán, amelyekhez hasonlót csak ritkán látni a mostanában gyártott egyiptomi alkotásokban. "Semmi rossz nincs abban, amit bemutatok. Mértékkel és tisztelettel ábrázoljuk mondanivalónkat. ... Nem lesznek szexjelenetek, csupán gyengéd csókok és szerelmes emberek" - ismertette terveit Manszúr.

 

A közönségsiker mellett a sorozat alkotóinak másik kiemelt célja, hogy hozzájáruljanak az Egyiptom számára rendkívül fontos turizmus fellendítéséhez, amelyet a kilencvenes évek óta folyamatosan akadályoznak a politikai események. Először a helyi szélsőséges muszlim csoportok erőszakos akciói, majd 2001-ben az Amerika elleni terrortámadás, legutóbb pedig az Egyesült Államok újabb iraki háborúja csökkentette a beutazó külföldiek számát.

 

A reklámérték miatt a Hurgadai akció költségvetésének jelentős részét magánvállalkozók adták össze, ami 50 darab 45 perces rész leforgatását teszi lehetővé. A sorozat külföldi terjesztéséről pedig távol-keleti és arab cégek mellett egy amerikai forgalmazóval is tárgyalnak.

 

Manszúr azt reméli, eredményes munka esetén megváltozik a Közel-Keletről alkotott kép. "A külföldiek azt gondolják, csak háború és gyilkosság fordul elő a régióban. A nyugatiaknak rólunk tevegelő emberek képe ugrik be" - mondta az egyiptomi filmes, aki a nyár végén esedékes végső szereplőválogatásra meghívta az eredeti Baywatch-sorozat sztárját, David Hasselhoffot is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK