A brit Channel 4 tévé kizárólag tizenéves szereplőkkel akarja elkészíteni a közismert valóságshow új változatát. A tervezett tévéshow, a kereskedelmi adó szerint, az iskolai, nevelési programok közé tartozna.

Tovább akarja fokozni a Nagy-Britanniában már a negyedik szériájánál tartó Big Brother sikerét a Channel 4 tévéadó, amely a valóságshow új változatába, a tervek szerint, csak tizenévesek jelentkezését fogadja el. A Teen Big Brother: The Experiment (Tini Big Brother: a kísérlet) munkacímen futó új tévéshow, a Channel 4 szerint, iskolai nevelési program lenne.

 

A tervezett műsor Big Brother-rel való összekötése egyelőre csak elképzelés, de a csatorna eddigi tervei szerint az új programot a valóságshow eredeti változatát gyártó holland Endemol cég készíti majd.

 

A csatorna szóvivője azt mondta, szeretnék bővíteni a Big Brother ismertségét. Az adó célja, hogy minél több dolgot lehessen a márkanévvel összekapcsolni, mostani tervük pedig csak egy a sok közül.

 

A bejelentés a brit kereskedelmi tévé oktatási műsorokért felelős munkatársának nyilatkozatát követte. Heather Rabbatts, aki az adó 4Learning nevű részlegének dolgozik, egy liszaboni konferencián azt mondta, szeretnének "csoportot alakítani fiatal felnőttekből, hogy megnézzék, miként működnek együtt".

 

A brit csatorna képviselői szerint több olyan jellemzője lesz a műsornak, amely miatt az oktatási programok közé lehet sorolni. " ... az egészségmegőrzés mellett a felnőtté válás több fontos kérdéséről szól majd, köztük a drogproblémáról, az első munkahely megszerzéséről és a szülői otthon elhagyásáról" - mondta a Channel 4 oktatási szerkesztőségének munkatársa a tervezett programról.