Tévéfilm Hillary Clinton szenvedéseiről

Hosszadalmas életrajzi tabló bemutatása helyett a volt first lady-ről tervezett film forgatókönyve egyből Hillary történetének közepébe vág. Az alkotás Bill Clinton elnökségének arra az időszakára koncentrál, amikor Monica Lewinsky híressé vált.

Az A&E (Art and Entertainment) amerikai tévéhálózatnál azt tervezik, életrajzi filmet forgatnak az előző elnök, Bill Clinton feleségéről, aki jelenleg New York-i szenátor. A hírességekkel foglalkozó sorozatairól is közismert tévétársaság - hagyományai ellenére - nem dokumentumalkotást, hanem színészekkel felvett filmet akar készíteni Hillary Clintonról.

 

Az A&E-nél bejelentették, hogy a forgatókönyv alapja nem a volt first lady által írt, friss önéletrajz, a Living History (Élő történelem), hanem Gail Sheehy bestsellere a Hillary's Choice (Hillary választása) lesz - írja a Yahoo.

 

A kétórásra tervezett film előmunkálatai 2003 végén kezdődnek, hogy a társaság tervei szerint az alkotás 2004-ben képernyőre kerülhessen. A szereposztás azonban még bizonytalan. Korábbi sajtóértesülések szerint Hillary Clinton megformálására Sharon Stone-t kérték fel, de ezt a színésznő cáfolta és a többi karakterről, így Bill Clinton és Monica Lewinsky szerepéről sincs még hír.

 

Hosszadalmas biográfiai tabló helyett a producerek tervei szerint a film egyből Hillary történetének közepébe vág. Az alkotás Bill Clinton elnökségének időszakára koncentrál, amikor Hillary, miközben "magasztos reményei beteljesülésére várt, sorozatban érték a megalázó csapások" - utalt Bill Clinton és Monica Lewinsky szexbotrányára a Hillary Clintonról tervezett film producereinek közleménye.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK