Az ősztől új, nagyszabású programokkal folyó tévés versenyben a tv2 egyik legfontosabb műsora A Nagy Ő, azaz a The Bachelor című amerikai párválasztóshow magyar változata lesz. A program 2002-ben bemutatott első része sugárzásának idején  a legnézettebb show volt Amerikában, és a The Bachelor azóta is az élbolyban van.

Az amerikai The Bachelor (Az agglegény) licence alapján gyártott A Nagy Ő főszereplője egy vonzónak szánt és mesésen gazdagnak mondott, 30-35 év közötti, egyedülálló férfi, aki a műsorban keres feleséget magának. A főszereplő rokonszenvéért huszonöt nő versenyez, akikkel a férfi az első adásban ismerkedik meg, majd kiválaszt közülük tizennyolcat, a lehetséges mennyasszonyoknak pedig a következő hetekben randevúkat ad. A találkozókra, amelyeket magyarországi és látványos külföldi helyszínekre szerveznek, eleinte egyszerre több hölgyet hívnak, de akik nem nyerik el a főszereplő tetszését, egymás után kiesnek a játékból.

Forrás: tv2

Az ősszel induló heti műsor műsor legfontosabb szimbóluma a vörös rózsa;  akiknek a Nagy Ő a virágot átnyújtja, maradhatnak a show-ban, de ez nem kötelező, az ajánlat akár vissza is utasítható.

 

A műsort a magyarországi Big Brother gyártója, az Interaktív Kft. készíti, a producere Radnai Péter lesz, aki a tv2 valóságshow-jában is hasonló feladatot látott el.

 

Az ABC-n sugárzott The Bachelor az Egyesült Államokban a televíziós toplisták élbolyában van. A műsor első szériájának első epizódját 2002 márciusában közel 10 millióan nézték, ezzel sugárzásának idején  a legnézettebb show volt Amerikában.

 

A sikeresen induló agglegényshow-nak elkészítették az átverős változatát is, amelyben a főszereplőről a műsor végén kiderül, hogy egyszerű, vagyon nélküli építőmunkás. Az eredeti darab sikere után pedig legyártották a The Bachelor női párját, amelyben férfiak versengenek egy hölgy kegyeiért.

 

Más amerikai tévék is készítettek Bachelor típusú műsorokat. A Fox adó hasonló felépítésű show-ja a Joe Millionaire (Milliomos Joe), amelyben szintén komoly szerepe van az átverésnek. A Joe kegyeiért harcoló 20 játékos azt hiszi, hogy az amerikai szépfiú 50 millió dollárt örökölt - az igazság azonban az, hogy a főszereplő bankszámlája üres.

 

Az amerikai Bravo csatorna pedig a heteroszexuális párválasztóshow-k után elkészíti melegeknek szóló társkereső műsorát, amelyben ugyancsak megtévesztik a játékosokat. A Boy Meets Boy című sorozat főszereplője 15 jelentkezőből választhatja ki új párját, a résztvevők közül azonban néhányan nem homoszexuálisak. A műsorba beválogatott heteroszexuális statiszták, akiknek kilétét a főszereplő előtt titokban tartják, pénzért vállalták, hogy melegnek tettetik magukat.

 

Az RTL Klub tavasz végén szintén nagyszabású, új reality indulását jelentette be. A Nagy Ő egyik vetélytársa ősztől a Survivor - A sziget című RTL klubos valóságshow lesz. A műsor tizenhat szereplője a Karib-tenger egyik szigetén küzd a túlélésért - és a nyereményért.