Megújították a Big Brothert Amerikában

A valóságshow CBS-en futó változatának producerei el akarták kerülni, hogy a Nagy Testvér házában sablonos módon kezdődjön az ismerkedés.

Idegenek helyett régi szeretőjével találkozhat az amerikai Big Brother új szériájának több szereplője. A CBS-en sugárzott valóságshow július 8-án induló negyedik sorozatába a producerek négy korábbi pár tagjait is beválogatták, akik csak a Nagy Testvér házában tudják meg, kik lesznek lakótársaik.

 

A műsorba kerülő expárok kijelölésénél a tévések fontos szempontja volt, hogy csak olyanok szerepelhessenek, akik nem éltek házasságban a másikkal, és közös gyermekeik sincsenek. Az 500 ezer dolláros, azaz 120 millió forintos fődíjért versengő résztvevők között a volt párok mellett három egyedülálló férfi és két független nő is lesz, akik a műsorkészítők szerint várhatóan beavatkoznak a volt párok életébe.

 

Arnold Shapiro producer és munkatársa Allison Grodner szerint valami újat akartak hozni a sorozatba, el akarták kerülni, hogy a Nagy Testvér házában sablonos módon kezdődjön az ismerkedés.

 

Shapiro korában is készített rendhagyó műsorokat, köztük a VH1 csatornának a Zene a rácsok mögött című sorozatot, amely börtönlakók zenei próbálkozásait mutatta be. A show ellen politikusok és áldozatvédő szervezetek is tiltakoztak, mert véleményük szerint a bűnözőknek elmélkedniük és nem szórakozniuk kell a börtönben. Shapiro másként gondolta, szerinte a műsor azt próbálta bemutatni, a zenének milyen szerepe lehet abban, hogy a börtönlakók visszatérhessenek a tisztességes élethez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK