Szokatlan helyzetbe kerültek az egyik legsikeresebb magyar tévéműsor készítői, miután Juga Veronika és Farkasházi Réka is bejelentette, hogy gyermeket vár. Kalamár Tamás, a Barátok közt producere szerint az a lényeg, hogy mindkét szereplő rendben túl legyen a szülésen.

A Barátok közt Kertész Mónikáját alakító Farkasházi Réka megerősítette a hírt, hogy terhes, de egyelőre nem akart bővebben nyilatkozni. " ... ha majd eljön az ideje, biztosan beszélek a terhességemről" - közölte a férjezett színésznő, aki sorozatbeli karakterének további sorsáról sem akart részleteket elmondani. "Az a fontos, hogy majd egészséges babám szülessen" - mondta Kertész Mónika megszemélyesítője.

Farkasházi Réka mellett a Barátok közt másik szereplője, a Berényi Katát játszó Juga Veronika is terhes, ami jelentősen befolyásolhatja a sorozat további cselekményét. "Az biztos, hogy egy idő elteltével már nem tudnak majd kamera elé állni. Egyébként nem hiszem, hogy a sorozatban, a történet szerint, bármelyikük is terhes lehetne. Ilyen még nem volt a Barátok közt ötéves története során, egyszerre soha nem dőlt ki két szereplő. Törnünk kell a fejünket a megoldáson" - mondta Kalamár Tamás, a nyári szünet után újrainduló műsor producere, aki szerint a szappanopera most másodlagos, a lényeg, hogy mindkét szereplő rendben túl legyen a szülésen.

Az RTL Klubon futó sorozatban a Nórát alakító Varga Izabella terhessége utolsó felében már nem forgatott. Sorozatbeli karaktere férjehez ment Berényi Miklóshoz, majd éppen amiatt, hogy nem lehetett gyermeke, elszökött. Pár hónap után aztán előkerült. A Vicuskát játszó Csapó Virág szerepét is terhessége miatt kellett átírni. A színésznőnek nemrég született meg a gyermeke. Csapó Virág úgy tűnt el a képernyőről, hogy Vicuska jelenleg kisbabát vár, s leköltözött férjéhez, Szilágyi Tamáshoz Szegedre. A Blikk információja szerint, Varga Izabellával ellentétben, Csapó Virág már nem lesz mindennapi szereplője a Barátok közt-nek.