Emmy 2003: politika és Maffiózók

Az elnök emberei (The West Wing), a Szeretünk, Raymond! (Everybody loves Raymond) és a Maffiózók (The Sopranos) című sorozatok is több díjat nyertek a televíziós filmek legnagyobb amerikai versenyén.

Forrás: EPA

Los Angelesben, közép-európai idő szerint szeptember 22-én, hétfőn reggel kihirdették a televíziós műfaj Oscarjának is nevezett Emmy-díjak idei nyerteseit.

 

A legjobb drámának kijáró kitüntetést 2003-ban is - a negyedik egymást követő évben - Az elnök emberei kapta (az angol nyelvű cím a washingtoni Fehér Ház nyugati szárnyára utal, a történet egy fiktív amerikai elnök életét mutatja be). Ugyanez a sorozat nyerte a legjobb rendezés kitüntetését is. Vígjáték kategóriában most - négy díjjal - a Szeretünk, Raymond! nyert, amely egy sportújságíró kaotikus életéről szól.

 

A legjobb színészeknek járó díjakat a Maffiózók szereplői kapták, a férfiakét James Gandolfini, a nőkét Edie Falco nyerte, de ugyanebben a sorozatban játszik a legjobb drámai mellékszereplőnek választott Joe Pantoliano is. A tévészéria a legjobb forgatókönyv Emmyjét is megkapta; a szerzője David Chase.

KAPCSOLÓDÓ CIKK