Médiabotrányt okozott Janet Jackson meztelen melle

Milliók láthatták amint kibuggyant az énekesnő melle az amerikaifutball-döntő szünetében tartott koncerten, miután Justin Timberlake leszakította fellépőtársa ruhájának egy darabját. A műsort szervező MTV zenecsatorna tagadja, hogy az országos médiabotrányt okozó jelenetet eltervezték volna, az egyik internetes portál azonban úgy értesült, a vetkőztetés szándékos volt. Az amerikai szövetségi műsoszórási bizottság (FCC) vizsgálatot indított az ügyben.

Forrás: MTI Fotó - Reed Hoffmann
Janet Jackson

A Super Bowlon azután tört ki a botrány, hogy P. Diddy és Kid Rock fellépését követően, az MTV szervezte zenei program csúcspontján Justin Timberlake váratlanul letépte a vele duettet alkotó Janet Jackson jelmezének egy darabját.

 

Timberlake, aki előtte azt dalolta, a szám végére levetkőzteti az énekesnőt, a záró taktusok közben megragadta partnere bőrruháját, amiről leszakított egy darabot, így annak ellenére, hogy a közvetítés rendezője szinte azonnal egy másik kamera képére kapcsolt, a nézők rövid időre láthatták Janet Jackson meztelen mellét.

 

A szokatlan jelenet miatt bocsánatkérések sora követte az Egyesült Államok legnagyobb médiaeseményét. Először a magyar idő szerint hétfő hajnalban játszott NewEngland Patriots-Carolina Panthers profi amerikaifutball-döntőt, közvetítő CBS vezetői követték meg a profiligát (NFL). A tévétársaság képviselői szerint a félidei showműsor alatt történt kínos közjáték szerencsétlen véletlen volt.

 

"A CBS nagyon sajnálja a történteket. Az ilyen jelenetek bemutatása nincs összhangban csatornánk szellemiségével. Mindenkitől elnézést kérünk" - mondta a társaság szóvivője, akivel Timberlake is egyetértett. "Bocsánatot kérek, de természetesen egyáltalán nem ezt akartam elérni. A problémát a ruha szabásának hibája okozta" - nyilatkozta az énekes.

 

A profiliga képviselőinek ez egyelőre kevés a megbocsátáshoz, a botrányért egyértelműen a CBS-t, illetve a vele egy médiacsoportba tartozó MTV-t hibáztatják. "Mélyen le vagyunk sújtva az incidens miatt. Az MTV visszaélt a bizalmunkkal, és nem hiszem, hogy erre még egyszer lesz lehetőségük" - kommentálta az eseményeket Joe Browne, a profiliga (NFL) alelnöke.

 

Az egyik amerikai internetes kiadvány, a Drudge Riport , amely szintén a két tévéadót teszi felelőssé a történtekért, azt közölte, értesülése szerint Janet Jackson vetkőztetéséről a CBS vezetősége döntött.

 

Az amerikai szövetségi műsoszórási bizottság (FCC) vizsgálatot indított az ügyben. "Az ünnepet ízléstelen jelenet szennyezte be, nemzetünk gyermekei, szülői, polgárai jobbat érdemelnek" - jelentette ki Michael Powell, az FCC elnöke.

 

A szokatlan események a Jackson-Timberlake duett fellépése után is folytatódtak a Super Bowl döntőjén. Közvetlenül a harmadik negyed kezdete előtt - kijátszva a biztonságiakat - egy meztelen férfi rohant be a pályára, újabb bonyodalmat keltve.

 

A nagydöntőt végül szoros mérkőzésen a New England nyerte 32-29-re, s ezzel három szezonon belül második bajnoki címét szerezte meg a bostoni együttes.

 

Az MTI értesülése szerint a meccsre az Egyesült Államokban 130 millióan voltak kíváncsiak, míg a televíziós közvetítéseknek köszönhetően világszerte becslések szerint 1 milliárdnál is többen nézték az NFL-finálét. A közönségméréssel is foglalkozó Nielsen nevű amerikai cég ezzel szemben azt közölte, a Super Bowl az Egyesült Államokban 89 milliós nézettséget ért el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK