Juszttal és a Quizfire-rel újít az MTV

A több mint negyven éve befutott énekessel kezdi Fél századunk című szórakoztató műsorát Juszt László, aki A TV ügyvédje után egy a csatorna archívumából összeállított nosztalgikus szórakoztató műsort készít. Márciustól az MTV más új műsorokat is indít, köztük a Quizfire-t. A vetélkedő házigazdájának, a sajtóhírek szerint korábban Vágó Istvánt kérték fel, most pedig műsorvezető-válogatást terveznek a megfelelő személy megtalálására.

Korda György lesz az első vendége Juszt László Fél századunk című új műsorának, amelyben az 1945 és 1990 közötti időszakra emlékeznek az MTV archív anyagainak felhasználásával. A régi időket megelevenítő programot a közszolgálati adó belső gyártásában készül, stúdióközönség előtt veszik fel, és kéthetente kedden este nyolc órakor sugározzák, az MTV műsoráról levett Szenes Iván írta című nosztalgiaprogram helyén.

 

Az új háromnegyedórás műsorban Juszt László és aktuális vendége egy-egy, a meghívott híresség pályafutása szempontjából kiemelkedően fontos év eseményeit dolgozzák fel. Korda György a február 10-i premieradásban karrierjének kezdetét, 1959-et idézi fel, amikor sláger lett Szeretni kell című dala. Emellett az énekes és Juszt László többek közt kommentálja majd a Gina Lollobrigidáról szóló korabeli tudósításokat, az akkoriban a kitelepítésből hazatérő Királyhegyi Pál humoristáról és Fidel Castro havannai bevonulásáról szóló bejátszásokat is. A műsor következő része 1969-et mutatja be, a vendég pedig Bacsó Péter filmrendező lesz, akinek abban az évben készült később híressé vált filmje, A tanú.

 

Juszt szerint az új műsor elkészítésével azt teszik, amit több kereskedelmi csatorna, köztük a Filmmúzeum, vagyis az MTV archívumára építenek egy szórakoztató programot. A műsorvezető elmondta, hogy a Fél századunk-ban terveik szerint az összes 1945 és 1990 közötti év sorra kerül, amit az sem hátráltat, hogy a korszak kezdetén készült felvételek jelentős részének az elmúlt évtizedek alatt sokat romlott az állapota.

 

"Nagyon sok az anyag, és mindig találunk olyat, ami érdekes, és még technikailag is alkalmas a közlésre" - mondta Juszt, aki elmondta, a kép- és hangminőség változása mellett néha az is problémát jelent, hogy egyes anyagok egyszerűen eltűntek az archívumból. "Nagyon szerettem volna bemutatni egy régi filmet, ami a badacsonyi szüretről szólt, és az összes hibát elkövették benne a készítői, amit egy tudósításban csak lehet. Az ötvenes évek végén, hatvanas évek legelején a tévések saját magukat kigúnyolva Blama tévé címmel készítettek erről egy nagyon jó paródiát, amit sehol nem találtunk" - nyilatkozta a műsorvezető.

 

Az MTV a Fél századunk után a tavaszi műsorstruktúra keretében további új programokat tervez, köztük a Quizfire nevű napi vetélkedőt, amelynek műsorvezetőjét még nem találták meg. A vetélkedő házigazdájának, a sajtóhírek szerint korábban Vágó Istvánt kérték fel, most pedig műsorvezető-válogatást terveznek a megfelelő személy megtalálására."Castingot tartunk, aminek csak későbbre várható az eredménye" - közölte Csorba Mária, az MTV sajtóreferense, aki azt is elmondta, hogy a korábban Juszt új show-ja helyén sugárzott Szenes Iván-műsort egyelőre csak "pihentetik".

 

A közszolgálati adó képviselője szerint a Szenes Iván írta című  produkció szerződése, amit korábban többször megújítottak, lejárt, a műsor nézettsége pedig az utolsó hat rész idején már csökkent.

KAPCSOLÓDÓ CIKK