Megfordult a Megasztár és a Való Világ közötti verseny eredménye. Sőt, a TV2 zenei tehetségkutatója, a Sztárboxtól elszenvedett vereség után egy héttel, az RTL Klub összes szombat esti műsoránál népszerűbb volt. A máskor jobban szereplő kereskedelmi csatorna ráadásul vasárnap újra kikapott, akkor a TV2 új vetélkedőjétől és az MTV esztrádműsorától.

Revansot vett április 3-án a Megasztár az RTL Klubon, amelynek szombat esti műsora nagy különbséggel alulmaradt a TV2 zenei tehetségkutatójával szemben. A este fél nyolc és este tizenegy óra között sugárzott Megasztár - amelyben Tóth Veronika a közönségszavazatok alapján legyőzte Oláh Ibolyát - 2 millió 087 ezres átlagnézettséget ért el; a vele majdnem egy időben kezdődő, de csupán egyórás Való Világ-ot pedig kevesebb, mint másfél millió tévéző választotta.

Az RTL Klub későbbi műsorainak nézettsége is messze elmaradt a TV2 főműsoridős eredményétől. A VV3 után következő Banditák című amerikai akcióvígjátékot 1 millió 085 ezren követték, ami nagyjából a fele a Megasztár aznapi átlagos nézettségének. A TV2 dalos műsorával a Heti hetes (1 millió 170 ezer) sem állta a versenyt, amely azonban a két műsor esetében negyedóráig sem tartott, mert a kabaré este tizenegy előtt kezdődött.

A Megasztár sikere miatt a máskor lényegesen jobban szereplő RTL Klub április 3-án csak az MTV-t tudta legyőzni. A közszolgálati csatorna esti Híradó-ját a teljes lakosság köréből egymillióan nézték, és a Szeszélyes évszakok-at (1 millió 221 ezer) is kevesebben választották, mint a Való Világ-ot, de a nézettségük közötti különbség mindössze kétszázezer volt. Nagyot zuhant azonban az MTV nézettsége este kilenc után, amikor Nyikita Mihalkov orosz színész-rendező A szibériai borbély című filmjére már csak 300 ezren voltak kíváncsiak - hatodannyian, mint a Megasztár-ra.

Forrás: Való Világ 3
Leo és Indián, a szombati VV párbajozói

A kereskedelmi tévék által elsősorban meghódítani kívánt 18-49 év közötti nézők körében a TV2 kicsivel még ennél is jobb eredményt ért el. A reklámozók számára értékes fiatalabbak közül 1 millió 064 ezren figyelték Tóth Veronika és Oláh Ibolya küzdelmét, 360 ezerrel többen, mint a VV3-at és félmillióval többen, mint a Banditák című filmet. Az MTV ebben a kategóriában, mint általában, messze elmaradt a kereskedelmi csatornák eredményétől.

 

Jobban szerepeltek a közszolgálati adó vasárnap esti műsorai, különösen a Névshowr, amelyet a teljes lakosságból 1 millió 648 ezren néztek, többen mint a TV2 Áll az alku (1 millió 573 ezer) című új vetélkedőjét vagy az RTL Klubon adott filmeket, a Marslakó a mostohám-at (1 millió 296 ezer) , illetve az X-akták-at (1 millió 060 ezer). Az április 4-i tévés kínálat legnépszerűbb műsora a TV2 heti hírmagazinja, az este hét és nyolc között sugárzott Napló volt (2 millió 201 ezer). Az ötven év alati felnőtteket tekintve, akárcsak szombaton, a hét utolsó napján is a TV2 nyerte a nézettségi versenyt.

 

A 18-49 évesek közül a Napló-t 896 ezren, az utána következő Áll az alku-t 812 ezren, míg az RTL Klubon vetített amerikai vígjátékot Marslakó a mostohám-at 660 ezren, az X-akták-at pedig 664 ezren választották. A közszolgálati csatorna esti esztrádműsora, a Névshowr ebből a korosztályból csak 417 ezer embert vonzott, vagyis a húzóműsornak szánt produkció nézőinek döntő része nem tartozik a reklámozók többsége által megcélzott csoportba.

 

Ellentétben a Megasztár közönségével, ezért a műsor még 2004-ben folytatódhat. A tehetségkutató április 3-ai befejező része után a TV2-nél megerősítették a korábbi sajtóértesüléseket, hogy elkészítik a produkció második szériáját is, amelyre április 5-én kezdik meg a résztvevők toborzását. A Megasztár 2 várhatóan a következő tévés szezonban, nyár végén vagy ősszel, kerül képernyőre.

 

Az [origo] olvasói április 13-án, kedden 15 órától a Társalgó című rovatban élőben kérdezhetik a Megasztár-győztes Tóth Veronikát és döntős társát, Oláh Ibolyát!