Gyermeknemzés a cél egy valóságshow-ban

Szerelmespárok versenyezhetnek egymással egy új szingapúri tévéműsorban, amely a tervek szerint állami támogatással készül. A show legfőbb célja, hogy nőjön a lakosság szexualitás iránti érdeklődése ezáltal pedig biztos legyen a gazdasági fejlődéshez szükséges munkaerő utánpótlása.

Forrás: www.bbc.co.uk

Több szeretkezésre és gyermekvállalásra akarják ösztönözni Szingapúr lakosságát egy valóságshow szervezői, akik így akarnak hozzájárulni a városállam további virágzásához. A producerek azt tervezik, hogy kilenc külföldi és egy szingapúri párt válogatnak be a valóságshow-ba, amelyet azok nyernek, akiknek előbb megfogan leendő gyermekük - a sikeres szülés nem feltétele a győzelemnek. A fődíj százezer dollár, jelentkezni pedig a világ bármely országából lehet.

A nemzőverseny ötletgazdája Wei Siang Yu szingapúri szexológus elmondta, hogy a toborzást még nem kezdték el, de a sorozat kezdésének időpontját már kijelölték. A műsor várhatóan 2004 végén kerül adásba, és Wei Siang Yu azt szeretné, ha az egész világon fogható lenne. A kritikák megelőzésésére és az érdeklődök megnyugtatására a szexológus előre bejelentette, hogy a Dr. Szerelem gyerekcsináló szupershow-ja mentes lesz a pornográf jelenetektől, mert a szereplők életét ugyan folyamatosan követik a kamrák, de soha nem mutatják őket intim helyzetekben.

A műsort sajtóhírek szerint az állami tulajdonú MediaCorp társaság sugározza majd, amelynél egyelőre csak annyit közöltek, hogy valóban terveznek egy produkciót az ázsiai köztársaságban közismert szexológussal - írta a CNN.

A Dr. Szerelem gyerekcsináló szupershow-ja a szórakoztatáson túl a szingapúri állampolgárok gyermekvállalási kedvének növelését is célul tűzte. A rendhagyó vállalkozás ötletét magyarázza, hogy a négymillió lakosú szigetország kormányzata az egyre csökkenő születésszám miatt komolyan aggódik a helyi gazdaság jövője miatt. A helyi parlament korábban kedvezmények sorát szavazta meg a gyermeket vállaló fiatalok számára, hogy biztosított legyen az egyelőre óriási tempóban fejlődő gazdaság munkaerő-utánpótlása. A központi intézkedések remélt hatása azonban késik, az újszülöttek száma 2003-ban a szükségesnek ítélt  ötvenezer helyett csak harminchétezer volt.

 

Az egyik óvszergyártó cég felmérése szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy nem csak a gyermekvállalási kedv hiányzik sokakból, hanem a szex iránti vágy is. A 2003-ban végzett vizsgálat azt mutatta, hogy a fejlett országok lakosai közül a szingapúriak szeretkeznek a legkevesebbet, átlagosan kilencvenhatszor egy évben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK