Első ízben vállalja homoszexualitását egy rajzfilmfigura egy népszerű amerikai sorozatban, A Simpson családban.

Matt Groening híres sorozatának egyik producere a Simpson-rajongók Los Angeles-i kongresszusán beharangozta, hogy az egyik közelgő epizódban a cselekmény képzeletbeli helyszíne, Springfield városa az önkormányzati kassza feltöltése céljából legalizálja a melegházasságokat és ennek kapcsán a sorozat egy veterán figurája bevallja, hogy a saját neméhez vonzódik.

Al Jean, a producer nem árulta el, hogy kiről rántják le a leplet a "történelmi" alakok közül, de többen tudni vélik, hogy Waylon Smithers, a gonosz atomerőmű-tulajdonos "samesza" vallja majd be, hogy titokban tulajdonképpen már évek óta szerelmes munkaadójába, Charles Burnsbe.

A Magyarországon is sugárzott - hajdan a TV3-on, azóta a Viasat3-on látható - sorozat ezzel bekapcsolódott a homoszexuálisok házasodási jogáról az Egyesült Államokban zajló ádáz vitába, amely a csúcspontjához közeledő elnökválasztási kampánynak is egyik forró témája.

A rajzfilmsorozat atyja, Matt Groening elárulta, hogy tervezik a Simpson-család élő szereplőkkel forgatott játékfilmes változatát is, de arra valószínűleg csak a sorozat televíziós lefutása után kerül majd sor. A 16. "sorozatadagját" kezdő Simpson-család rajzolt változatban is nagy nézettséget vonz még mindig.