Valóságshow-t indít a Playboy kiadója

2004.09.23. 12:49

Tévés szerepet vállalt hazájában Jürg Marquard svájci üzletember, aki többek közt a Playboy egyik kiadója és több más érdekeltsége is van Magyarországon. A műsor felépítése megegyezik A gyakornok című amerikai sorozatéval, amelyben Donald Trump ingatlanmágnás válogat magának munkatársakat.

Álommunka - csak egynek sikerülhet címmel közös műsort indít a svájci SF DRS televízió és Jürg Marquard vállalkozó, akinek Magyarországon is jelentős befektetései vannak. A svájci üzletember, aki a Playboy valamint több más színes magazin kiadása mellett részesedést szerzett a Sláger Rádióban is, 2005 tavaszára tervezi az új tévésorozatot.

 

A műsort az SF 2-n fogják sugározni minden kedden főműsoridőben és 12 ambiciózus, valamint sikerorientált jelentkező küzdhet meg egymással. Az egyes részek végén pedig Jürg Marquard, az új sorozat társproducere dönt majd, hogy melyikük esik ki, majd az ígéret szerint a győztest a Marquard Media Csoportnál jó karrierlehetőséget nyújtó állás várja egy éves szerződéssel és 200 ezer svájci frank garantált fizetéssel.

 

A műsor felépítése megegyezik A gyakornok című amerikai sorozatéval, amely Donald Trump ingatlanmágnás főszereplésével készül, és már a második szériája fut sikeresen az Egyesült Államokban.

 

Az "Álommunka" svájci jelentkezői a forgatás ideje alatt egy lakóközösségben élnek, a nyilvánosságtól teljesen elszigetelve. A jelentkezőket 11 részen keresztül különböző, az idegeket alaposan próbára tévő feladatoknak vetik alá. A feladatok gyakorlatiasak és az összetett gazdasági élet követelményeihez igazodnak: reklámkampány készítése, egy jótékonysági est megszervezése, vagy egy üzleti terv elkészítése. Ám nem csak a tudást, döntési képességet és üzleti érzéket tesztelik, hanem a résztvevők emberi tulajdonságait, így az is számít kinek milyem az érzelmi intelligenciája.

 

"Az SF DRS a fiatalabb nézők számára is egy vonzó programot kínál. Az "Álommunka" gazdasági összefüggéseket közvetít szórakoztató, mégis informatív módon. ... A műsor nagyon szoros együttműködést feltételez Jürg Marquard Úrral. A vállalkozónak az adás nagy felelősséggel jár, hiszen a projekt sikere nagy részben tőle függ, éppen ezért válhatott az SF DRS társproducerévé" - mondta Ingrid Deltenre, a svájci tévé elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK