Szerdán átadták a Cartoon Network rajzfilmcsatorna Animáció Generáció című magyar gyerekeknek meghirdetett rajzpályázatának díjait. Mint Helen Lucy, a Cartoon Network marketing és csatorna igazgatója elmondta, a pályázatra 320 hat-tizenhat éves versenyző küldte el képregényét, melyeket a CN londoni központjában zsűriztek.

A 6-12 évesek kategóriájában Király Ádám, a szigethalmi Gróf Széchenyi István Általános Iskola, a 13-16 évesek közül pedig Maróti Petra a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola tanulója nyerte el az első díjat. Mindketten egy-egy televíziót, DVD-lejátszót és rajzeszközöket kaptak, iskolájuknak pedig számítógépet, 500 dollár értékben művészeti felszereléseket, rajzeszközöket és Epson multifunkcionális készüléket nyertek. A legjobbnak ítélt rajzokat magyar iparművészetis egyetemisták animálták, s a megelevenedő rajzfilmeket november 5-én és 7-én be is mutatja a Cartoon Network.

Mint Fülöp József, az Iparművészeti Egyetem tanára elmondta, a magyar gyerekek nagyon tehetségesek, kreatívak. Rajzaik kellően inspirálták az animáció szakos egyetemistákat, akik ugyan számítógépes módszerekkel, mégis egyedi módon elevenítették meg a történeteket, megvalósítva a kis rajzolók és a maguk álmait.

A magyar tervezők és rajzolók eleddig is kivették a részüket a világ rajzfilmgyártásából. A leghíresebb talán a Fecsegő Tipegők lett, de hazánkban rajzolták például a Tini Nindzsa Teknőcök-et is.