Hamarosan megkezdi adását az Egyesült Államokban az első, muszlimoknak szóló, angol nyelvű tévéadó. Alapítóinak egyik célja, hogy küzdjenek az iszlám amerikai híveivel kapcsolatos, honfitársaik körében élő előítéletek ellen.

A buffalói központtal működő Bridges TV muszlimoknak szóló adást indít - jelentette be Muzzamil Hassan, az adó létrehozója. A csatorna kiemelt feladatának tekinti, hogy "hidat verjen az amerikai muzulmánok és Amerika között" - nyilatkozta Hassan. A törekvést igazolja, hogy az elnökválasztás előtt készült egyik közvélemény-kutatás azt mutatta, az amerikaiak legalább negyedrészében karikatúrába illő, összességében negatív kép él az iszlámról.

 

A pakisztáni származású férfi elmondta, hogy a piackutató tanulmányok szerint 7 millió iszlám hívő él az Egyesült Államokban, jövedelmük általában magasabb az átlagos amerikai színvonalnál. A felmérések kimutatták, hogy az országban fogható külföldi arab adók nem tükrözik az ott élő muszlomok problémáit, gondjait, nem felelnek meg ízlésüknek.

 

A Bridges TV új műsorában, amelyet műholdas műsorokban és kábeltévén lehet majd fogni lesznek filmek, hírprogramok, varieté-előadások és vallásos programok is. Az adót magánbefektetők pénzelik.