Meghiúsult az egyik legnépszerűbb amerikai reality, a Paris Hiltonnal készülő Egyszerű élet legutóbbi forgatása, amikor a milliárdos családból származó főszereplő tanárként is szerette volna kipróbálni magát.

Felháborodott szülők nehezítik a Fox tévé Simple Life (Egyszerű élet) című sorozatának munkálatait. A január végén esedékes harmadik széria, amelynek mellékcíme Intern, azaz gyakornok, azt mutatja be, hogyan boldogul a reality két sztárja, Paris Hilton és Nicole Ritchie számukra idegen szakmákban.

 

Az új Simple Life-sorozat egyik helyszíne New Jersey déli részén egy vidéki amerikai farmerközösség gyermekeit oktató általános iskola lett volna, amelynek a tévéstáb ötezer dollárt, vagyis egymillió forintot ajánlott az együttműködésért. A műsor producerei arra kérték Buena Vista oktatási intézményének vezetését, engedélyezzék, hogy a Hilton-Ritchie páros rövid ideig helyettesítő tanárként, illetve a menza rendjére vigyázó ügyeletesként dolgozzon náluk.

 

A tanári kar készségesen fogadta a megkeresést, majd levelet küldött a szülőknek, hogy elnyerje beleegyezésüket, ez azonban fordulatot okozott az ügyben. A gyerekek hozzátartozóinak többsége dühösen utasította vissza, hogy a tévéműsora mellett szexbotrányairól is hírhedt Hilton a kiskorúak közelébe menjen, településüket pedig lejárassa - írta a Washington Post. "Agyatlanság. Nem fognak idehozni egy ilyenfajta személyt az iskolánkba, ahol 11-12 éves gyerekek vannak" - mondta John Krokos Buena Vista-i lakos.

 

"Nevetségesnek érzem, hogy az oktatói testület, valamint az iskolairányítás meghívja Paris Hiltont és Nicole Richie-t oktatni. A hírnevük hagy némi kívánnivalót maga után" - nyilatkozta egy másik helyi szülő, Sue Barber.

 

A tiltakozók konkrétan kifogásolták, hogy a gyermekeik átmeneti tanárának szánt Hiltont amatőr pornószereplőként is megismerhette a közönség. A szállodatulajdonos családból származó és a felső tízezer élete mellett médiasztárságra is vágyó fiatalt elsősorban a Simple Life-ban láthatták az amerikaiak, de két szexvideós eset miatt is címlapra került.

 

Legutóbb 2004 nyarán, amikor eltűntek a Nick Carter énekes és a milliomoslány szerelmi életét dokumentáló fényképek, valamint videók - az akkori bejelentés szerint ismeretlenek kirabolták Hilton házát. A rendőrség azt is közölte, hogy a realityszereplő Los Angeles-i otthonába könnyedén bejutottak az elkövetők, akik feltehetően pótkulcsot használtak.

 

A Carter-Hilton páros intim jeleneteit ábrázoló felvételek ellopása előtt kevesebb mint egy évvel pedig a tévésztár egy régebbi szexvideója is idegen kezekbe került. A Paris és korábbi barátja, Rick Solomon együttlétének perceiről készült videót az interneten árulják, ami először pereskedéshez, majd - a haszon elosztásáról kötött megállapodás után - a terjesztők és Hilton közötti kiegyezéshez vezetett.

 

A Fox tévé sztárjának előéletét kritizáló szülők érveit figyelembe véve a járási tanügyi hivatal végül nem engedélyezte a Simple Life-epizód forgatását a helyi iskolában. A döntésről a műsort gyártó Bunin-Murray Productions szűkszavúan nyilatkozott. "Általában nem kommentálunk előkészítés alatt álló produkciókat, de azt elmondhatjuk, hogy más tervekkel folytatjuk a Simple Life harmadik szériáját. Nagyra értékeljük a helyi iskola munkatársainak támogatását és érdeklődését, és minden jót kívánunk nekik" - szól a visszautasított produkciós társaság közleménye.