Bulvársztárok újabb pankrációja

2005.01.21. 13:27

A magyar közönség által már ismert műsortípussal próbálkozik a brit ITV csatorna, amely - akárcsak az RTL Klub a Sztárbox című show-jában - bulvársztárokat enged össze a ringben.

Lényegében a magyar Sztárbox-hoz hasonló műsort láthatnak hamarosan a brit nézők az ITV kereskedelmi csatornán. A szigetországi tévé producerei azt tervezik, hogy helyi hírességek részvételével rendhagyó pankrációt szerveznek, amelyet a World Wrestling Federation (Nemzetközi Pankráció Szövetség) nevű hivatalos szervezet is támogat.

 

A műsorban mások mellett Diana hercegnő egykori szeretőjét, a már bejáratott realityszereplőnek számító James Hewitt volt lovassági tisztet; valamint Marc Bannerman színészt, a régóta sikeres Eastenders című szappanopera szereplőjét és a Big Brother-nyertes Kate Lawlert láthatja szokatlan helyzetben a közönség.

 

A sztárbirkózás összesen tucatnyi női és férfi résztvevője a Ring Királya, illetve Királynője címért küzdhet meg egymással a show-elemekkel körített pankráció viszonylag laza szabályai szerint.

 

Az amatőr versenyezőket - akárcsak az RTL klubos Sztárbox résztvevőit - hivatásos edzők készítik fel a mérkőzésekre. Az ITV, hogy emelje a meccsek jelentőségét, profi amerikai pankráció-szakértőket hívott meg a feladatra, akik külön-külön foglalkoznak a brit bulvársztárokkal. "Ez olyan hírességekkel szervezett pankráció, amilyet még sosem láttak, és amely előtt valódi felkészítést adunk, hogy a résztvevők valódi harcban győzhessenek" - mondta az ITV szóvivője.

 

A brit csatorna sztárpankrációjához hasonló magyar Sztárbox-ot 2004. március 27-én láthatták a hazai nézők, akik közül a nagy többség, majd 2 millió 300 ezer ember, aznap este az RTL Klub műsorát választotta esti szórakozásnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK