Egy adás után megszűnik a Szellemvasút, költözik a Desszert

2005.02.22. 9:37

A sok kritikát kapott Szellemvasút egy adás után megszűnik, Kepes András Desszertje pedig más időpontban lesz látható. Főműsoridőben marad, valamivel korában kezdődik majd, talán másik napon.

"Azt gondolom, hogy ha valami nem megy, akkor abba kell hagyni. Ez nem kell szégyellni. Hat vagy hét új műsort indítunk, és ha az egyik nem jön be, akkor le kell vonni a szükséges következtetéseket" - mondta az [origo]-nak Kolosi Péter. A programigazgató szerint ha nincs meg a garancia arra, hogy havonta jó műsor jöjjön létre, akkor nem kell erőltetni.

"A nézettsége nem volt rossz, de nem látjuk benne, hogy a harmadik-negyedik jobb tudna lenni" - tette hozzá Kolosi Péter, aki viszont inkább a Desszert sikerét emeli ki. Kepes András újraélesztett műsora szokatlan, de izgalmas képi világgal, érdekes vendégekkel mutatkozott be újra. Az első adás nézettsége megfelelő volt, ráadásul a képzettebbek, diplomások közt kiugróan jól teljesített. "Főműsoridőbe kerül, egy mindenki számára elfogadható időpontba" - mondta ezzel kapcsolatban.

A Heti Hetes-ben is rendszeresen szereplő Váncsa újabb produkciója a reklámozók által preferált ötven év alatti felnőttek körében gyengébb eredményt ért el múlt csütörtökön. A fiatalok közül a többség a Szellemvasút ideje alatt a TV2-s filmre volt kíváncsi, Váncsát 600 ezren, konkurensét - az este kilenc és fél tíz közötti sávban - 700 ezren választották.

Az RTL Klub másik csütörtök esti debütáló sorozata Kepes András megújított Desszert-je volt, amely a teljes lakosság köréből közel 970 ezer embert vonzott, átlagosan egyharmaddal többet, mint a TV2 egész estés komédiája, a Madárfészek. Másképp alakult Kepes és a TV2-s film versenye a fiatalabb közönséget tekintve. A 18-49 év közötti nézőket átlagban jobban érdekelte, mi lesz a TV2-n látható vígjáték kifejlete, mint, hogy miről beszélgetnek egymással Kepes vendégei. Hajós András, Csernus Imre és Bíró Kriszta színésznő tereferéjét az ifjabb nézők közül 415 ezren követték, a Madárfészek poénjait pedig félmillióan.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK