Őrült Világ lesz a Viasaton

2005.02.25. 9:38

Hamarosan új, saját gyártású műsort indít a Viasat 3. Az Őrült Világ minden héten hat alkalommal  jelentkezik, és a legelképesztőbb Guinness-rekordok világába enged betekintést.

Február 28-tól minden hétköznap 18:30-kor (és vasárnap este 18 óra után) a VIASAT3 képernyőjét elárasztják a furcsa rekordok, a meglepő teljesítmények, a humoros filmbejátszások. Az Őrült Világ kinyitja a Guinness Rekordok Könyvének gazdag kincsestárát. A műsor házigazdái Somogyi Zoltán, rádiós műsorvezető, és Bakonyi Csilla színésznő, aki a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja. Rekordmennyiségű palacsintasütéstől a mobiltelefon-hajításon át a hosszú "nem alvásig" bármilyen őrült teljesítmény a repertoárra kerülhet.

A rekordok módszeres gyűjtése 1951-ben kezdődött, mikor Sir Hugh Beaver, aki a Guinness Sörgyár ügyvezető igazgatója volt akkoriban, vitába keveredett néhány vadásztársával. A probléma abból adódott, hogy nem tudták eldönteni, hogy melyik Európa leggyorsabban repülő madara. A főnök ekkor gondolt arra, hogy egy rekordokat tartalmazó könyv praktikus lenne ilyen verbális csetepaték eldöntésére. A terv megszületett, de az első kötet csak 1955-ben jelent meg - viszont azon év karácsonyára már a bestseller-lista élére kúszott rögvest.

A Rekordok könyvének különböző évjáratait több mint száz országban forgalmazzák, 37 nyelven. Napjainkig több mint 100 millió darabot adtak el belőle világszerte, ezzel pedig a szerzői jogokkal rendelkező könyvek közül a legkeresettebb a planétán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK