Győzike rabul ejtette a nézőket

2005.03.02. 9:39

Bár sokan kételkedtek abban, hogy Magyarországon is sikeres lehet egy családi reality, a Győzike viszontagságos hétköznapjait bemutató heti sorozat műsorsávjában - Jolly Jokerként - mindent visz. Kétmillió felett jár.

Gáspár Győző vegyes megítélésű popénekes és kissé harsány, de szerethető médiaszereplő ügyes-bajos hétköznapjait és családját mutatja be a Győzike című reality, ami kicsit hasonló az Osbourne família kalandjait prezentáló, több országban is nagy sikerrel futó valóságshow-hoz, ám mégis kelet-európai, jellegzetesen magyar.

Induláskor sokan viszolyogtak az ötlettől is, többen bukást prognosztizáltak, ám a Romantic csetlő-botló frontemberének inkább csak jó oldalára fókuszáló széria igencsak érdekli a nézőket. Győzike karaktere szerint egy esetlen, nagyhangú, szétszórt, kissé buta, ám nagyon családszerető figura - a nézők pedig (eddig) kitartanak mellette.

Az AGB Hungary adatai szerint a hétfői adást több mint kétmillió néző követte, amivel 42,6 százalékos közönségarányt ért el a sorozat a teljes lakosság körében. Győzike ellenfele lehetett volna a Hangyák a gatyában című német filmvígjáték a TV2-n, de a nő után loholó bajor kamaszok csak 982 ezer nézőt kötöttek le huzamosan.

A hirdetőket inkább érdeklő 18-49 éves kor közöttieknél is a Romantic együttes "énekese" lett a befutó: a korcsoportból 980 ezren derültek Győző és neje londoni szerencsétlenkedésén, miközben 527 ezer néző inkább a középiskolás Florianra és a meghódítandó szőkeségre koncentrált.

Az előzetes aggodalmakat Gáspár Győző az irigységnek és a rosszindulatnak tudta be. A Romantic együttes tagjaként, majd a TV2-s műsorok szereplőjeként ismertté vált énekes azt mondta, eddig is sokat tett a romákért, és új show-ja is csak használni fog. "Példát akarok mutatni a cigány gyerekeknek, hogy lássák, az ő álmaik is teljesülhetnek. A show-t magam miatt nem kellett volna bevállalnom, mert eddig is sikeres voltam, a célom az, hogy az emberek megismerjék a roma kultúrát és szokásokat" - nyilatkozta a műsor indulása előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK