Szavazatszámlálási botrány az amerikai Megasztárban

2005.03.24. 10:35

A magyar Megasztárhoz igen hasonló, American Idol című tévés tehetségkutató története során először fordult elő, hogy a szervezők megsemmisítették a korábbi szavazatokat, és újabb voksolást kértek a nézőktől.

A kedd esti show végén nem megfelelő telefonszámok jelentek meg a képernyőn, így az American Idol vezetői úgy döntöttek, hogy a nagy hiba után az a legkorrektebb eljárás, ha "megsemmisítik" az összes addig beérkezett voksot, és új szavazást írnak ki, írja az mtv.com. A döntést még a Fox tévécsatorna szóvivője tudatta a sajtóval kedden, késő este.

Mikalah Gordon, Anwar Robinson és Jessica Sierra neve alatt jelentek meg rossz telefonszámok, és ennek következtében a rájuk érkezett szavazatok három másik tehetséges énekes javára íródtak, ami - érthetően - komoly felháborodást váltott ki. A műsorban még tizenegy próbálkozó van versenyben, az amerikai közönség ma este láthatja az újabb fordulót. Múlt héten még tizenketten voltak, akkor Lindsey távozott: ő a képen jobbról a második.

Forrás: Red Dot

A hazai zenés tehetségkutatóból már öten hullottak ki: emlékezetes, hogy legutóbb a szakértők szerint nagy tehetségnek tartott, ám a jelek szerint viszonylag kevés szavazatot kapott Tóth Gabi is a kiesés szélére került, őt a zsűri tartotta bent a játékban 4-1 arányban. A hazai Megasztár-ban még öt fiú és két lány van versenyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK