Hatott a gyűrű átka

2005.03.31. 14:18

A Barátok közt - amelyben egyik szál egy elveszett patkányról és mélabús tulajdonosáról szólt - annak ellenére nagyon megy, hogy egy rész alatt a szereplők többször is kiviszik a szemetet. A múlt heti nézettségi lista első tizenhat helyén RTL klubos műsor, első öt helyén pedig Vágó István kvíze áll, neki nincs szüksége telefonos segítségre. A hirdetők által vizsgált fiatalabb korcsoportban viszont egy német-amerikai kalandfilm, A gyűrű átka nyert múlt héten.

A teljes lakosság 29,7 százaléka az RTL Klubot figyelte múlt héten, így továbbra is ez a legnézettebb magyar tévécsatorna. A TV2 műsorait 26,1 százalék, az MTV-t 12,3 százalék választotta, miközben a Viasat 3,7 százalékot ért el. Az RTL Klub fölénye leginkább a 19-49-es korcsoportnál, és főműsoridőben a legnagyobb, itt közel tíz százalékkal vezet. Itt a 39,1 százalékos eredmény egészen magas, ugyanakkor az MTV vesztett sokat: ebben a korosztályban, főműsoridőben rendre 10 százalék fölött mozgott, ám most csökkent 7,2 százalékra.

Az RTL Klub A gyűrű átka című filmet vetítette vasárnap este, ez mérkőzött meg a régebben nagyon jól teljesítő, de mostanában gyengébb nézettséget hozó Napló-val: Brünhildát 1 millió 855 ezer néző választotta (37,4 százalékos közönségarány), miközben a TV2 műsora 1 millió 804 ezer nézőt vonzott (39,1 százalék). Kevésbé szoros volt az arány a 18-49 közti korosztályban, itt AGyűrűk Ura trilógia farvizén evickélő amerikai-német kalandfilm 46,2 százalékot érdekelt, szemben azzal a 32,5 százalékkal, aki változatlanul Sváby magazinműsorát preferálta.

A múlt héten a legnézettebb 16 műsort az RTL Klub sugározta: Vágó István kvízei, a régóta nagy kedvenc Bk és a Fókusz közé még befért Győzike, a maga "szerény" 1,9 millió nézőjével. Az első öt helyet a Legyen ön is milliomos! birtokolja. Fábry is hozta az elvárt szintet, az épp tévé előtt ülő magyarok 41,7 százaléka nézte a Showder-t. A Szeress most! szappanopera fejleményeit ezúttal 1,5 millió néző követte, de nemigen megy mostanában a Hajós András vezette, exhibicionista figurákat felvonultató Benne leszek a tévében! című műsornak: az igen halovány zsűrivel felvonuló modern Ki mit tud? csak a tévézők 29,7 százalékát érdekelte, ez pedig nem túl jó eredmény az RTL Klubnál.

A Jóban Rosszban című TV2-n futó szappanopera 1,2 millió nézőt érdekelt múlt kedden, ez persze elmarad a már befuttatott Bk eredményétől: Berényiéket átlagosan kétmillióan figyelik esténként, annak ellenre, hogy minden részben négyszer viszik ki a szemetet, és általában ugyanazt a zacskót.

Forrás: MTI
Szulák Andrea

A Szulák Andrea-show korrekt nézettséget produkált, a műsor közönségaránya a teljes lakosság körében 36,6 százalék volt, holott az RTL Klub a Krokodil 2 című filmmel riogatott közben (28 százalék). Columbo hadnagy nyomozása a TV2-n március 23-án ismét sok tévénézőt kötött le, olyannyira, hogy meg tudta verni a Birodalom visszavág-ot, azaz a bohókás és kissé szétszórt nyomozó jobban érdekli az embereket, mint a már sokszor látott Boba Fett vagy a birodalmi lépegetők poroszkálása a Hoth bolygón. Másik TV2-siker volt a Gundel Takács Gábor vezette vetélkedő, ez legyőzte Hajós András műsorát. A teljes lakosság körében végzett felmérés szerint  1 millió 623 ezren nézték az Áll az alku-t, míg a Benne leszek a tévében! című produkciót  1 millió 327 néző követte.

Tóth Gabi viszont érdekesebb, mint egy nagy majom: a szombat este főműsoridőben sugárzott Megasztár minden korcsoportban nyert. A hetvenes évek slágereit előadó fiatalokat a teljes lakosság körében  1 595 000-en nézték, míg az RTL Klubon ugyanezen időben vetített Joe, az óriásgorilla című filmet 1 millió 409 ezer néző választotta.

A nézettségi lista vége felé ugyanazok a műsorok szerepelnek, amik korábban: az MTV Agrár Híradó-ját és telefonos interaktív játékát, a Gazdálkodj Okosan-t nemigen nézi senki, de a vasárnap reggel hatkor vetített TV2-es vallási műsornak, a Reggeli gondolatok-nak sem volt túl sok nézője, persze ebben az esetben talán nem is ez a cél.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK