Az eredeti rövidhír arról szólt, hogy Balázs Pali a napokban lebuktatta a Kész átverés stábját (nem hagyta magát bepalizni), éles logikával kikövetkeztette, hogy itt bizony fondorlatos erők csalafinta trükkjéről lehet csak szó, így új áldozat után kellett nézni. Ennek kapcsán utánanéztünk, hogy készül egy adás, hányan dolgoznak benne, és van-e olyan, mikor az átverőket csapja be egy kiszemelt színész. Elvégre bolondok napja van.

A mulatós zene sztárját a Kész átverés csapata falból a Delelő-be akarta elhívni, mondván, hogy róla fog szólni. Ez volt az első gyanús jel számára, hiszen a műsorban mindig van egy adott téma, és az általában nem egy ember szokott lenni. A második gyanúra okot adó kijelentés az volt, amikor azt mondta a szerkesztő, hogy délután kell mennie, mert van egy apró technikai malőr, ami miatt az adás most kivételesen felvételről fog menni. Azonban akkor lett teljesen biztos a dolgában, amikor a "szerkesztő" nagyon rá akarta beszélni, hogy ne a saját autójával érkezzen - ahogy mindig szokott -, hanem küldenek érte egy taxit (ebben történt volna vele pár furcsaság). Ekkor az énekes nem habozott tovább, és rákérdezett: - Ez most ugye a Kész Átverés?

Szász Péter főszerkesztő elmondta az [origo]-nak, hogy előfordul ilyen, néha a napokig tervezgetett akciót is le kell fújni, mert gyanút fog a kiszemelt áldozat. A stábban a gegcsoport hét-nyolc emberből áll, ők találják ki az ötleteket. Van úgy, hogy konkrét célszemélyre találják ki az átverést, de néha csak valaki kitalál egy poént, majd eltelik egy év, és akkor alkalmazzák, ha megfelelő alanyt találnak rá.
Aki gyakran nézi az adásokat, rendre ugyanazon arcokat látja, így eltűnődik, hogy nem ismerik-e fel a célszemélyek azonmód az amúgy tehetséges stábtagokat.

"Vannak néha mások is képernyőn, de csak évente egyszer, így nem rögzül az arcuk a nézőkben. Utcán felvett kis jeleneteknél bizony előfordul, hogy lebukik a kolléga: áhá, magát ismerem a Kész Átverés-ből! - mondják. Ilyenkor nevetünk, dumálunk vele, majd megyünk tovább. Ha nagyobb átverés van, hírességgel, akkor sokkal jobban vigyázunk. Időnként belebukunk, az nagyon kellemetlen" - mesélte Szász Péter. Hírességek esetében szükség van egy családtagra, közeli barátra, munkatársra, aki be van avatva, így könnyebb az átverés.

Forrás: RTLKLUB
VV-Anett a szilikonmellei miatt aggódott

Néha letesztelik a kiszemelt személy, hogy vajon lehet-e vele viccelni, vagy épp azt mérik le, hogy mennyire ismeri a műsort. Akadt olyan, hogy korábban felhívták közvélemény-kutatóként, és ha kiderült, hogy a médiaszereplő állandó nézője a show-nak, akkor módosítani kellett a terveket.

"Új embert viszont nehéz beépíteni a stábba, nehezen éreznek rá a műfajra. Gulyás Zoli nagyon rutinos, de ritkábban használjuk, ő régen volt. Hunyadi Tamás régóta van velünk, folyamatos ember, ezért gyakran fel is ismerik. Tízből kétszer lebukik, ezért tudni kell, milyen helyszínen és milyen emberekkel lehet próbálkozni. Budapesti plázákban hamarabb lebukna, ezért néha peremkerületben, vidéken kell forgatni vele, ott kevesebben tudják, honnan jött" - mondta a főszerkesztő. Új kollégát folyamatosan keresnek, de ritka a jó, évente csak egy-két új munkatárssal gyarapodnak.

Havonta egy adás készül, de változó, mennyi munka van vele. Olyan is akadt, hogy három napig "terepen" volt a stáb, de értékelhető eredmény nélkül tértek vissza, nem volt jó szituáció. Néha húsz forgatási nap is becsúszik egy hónapban, nemritkán hétvégén is akad munka.

Forrás: RTLKLUB
Nagy Feró is kikészült egy kissé

"Béreljük a kamerákat, onnan, ahol épp van szabad. Kis kamera is kell, olyan is, ami autóba beszerelhető. Ha van szabad technika, azzal jön az ember is általában. Amúgy a stáb mással is foglalkozik, reklámokkal, tévés produkciókkal, filmmel" - tette hozzá Szász Péter, aki a Jáksó-éra óta a műsor főszerkesztője. Jáksót akkor tudják jól használni, ha önmagát játssza, amúgy ő is talál ki gegeket.

A stáb szerint az egyik legemlékezetesebb átverés során Csonka András volt az áldozat, ő nagy hipochonder, erre hegyezték ki a mentőautós, kórházas történetet. Nagy előkészítés után a város négy pontján állt kamerás stáb, majd a végső jelenet után a Reggeli műsorvezetőjének legnagyobb bánata az volt, hogy hat órán keresztül be volt zárva és nem tudott elosonni a mosdóba.