Nagy verést ígérnek a Sztárbox szereplői

2005.04.13. 15:22

A tavalyi Sztárboxon volt olyan időszak, amit a hivatalos mérések szerint 2,73 millió magyar figyelt, így az idei ütésváltás is várhatóan igen nézett lesz. Mi mindenesetre elmentünk, hogy megnézzük, hazai sztárjaink, médiaszereplőink közül ki mekkorát üt, hány szendvicset eszik, és hogy mutat rövidgatyában, félmeztelenül, csinos bokszkesztyűben. Megnyugtató volt látni, hogy egyedül a volt villalakó, Indián érkezett füstölgő cigivel.

Komolyan veszi az RTL Klub, komolyan veszi a résztvevők négyötöde, a tavalyi gálát pedig átlagban 2,5 millió ember nézte végig, úgyhogy mi is komolyan vesszük. Az akkori 50 százalék feletti közönségarány pedig nem rekord ugyan, de legalábbis csúcsközeli eredmény volt.

A 2004-es nézettségi mutató annak fényében is igen jelentős, hogy ugyanazon az estén az első Megasztár utolsó előtti döntője zajlott, melyen Gáspár Laci búcsúzott. Nos, ezt a műsort verte le a tavalyi Dopeman-Majka, Kozsó-Bebe és Anettka-Pandora bunyó, azaz hiába fanyalog az értelmiség, nem tudunk úgy tenni, mintha ez a műsor nem lenne.

2004. március 27-én volt az első ilyen bokszgála, a teljes lakosságot vizsgálva, este tíz körül 2,73 millió néző követte figyelemmel az AGB Hungary adatai szerint. Már ez 53,3 százalékos közönségarányt ért el, de még ennél is jobbat az utolsó két meccs, ugyanis a nagyszájú rapperek dühös bunyójára már 58,2 százalék kapcsolt oda.

A száraz adatok szerelmeseinek: Kozsó - Bebe 2,31 milló néző, VV Szilvi - Survivor Tünde 2,56, Segal - VV Szabolcs 2,73, Pandora - Anettka 2,66, Majka - Dopeman 2,38 millió néző. Az utóbbira láthatóan többen lefeküdtek aludni (vagy elmentek egy bálba), hiszen éjfélre lett vége.

A boksz itthon felettébb népszerű, így az is érdekes, ha ismert emberek ütlegelik ütemesen egymás fejét. "Olyan emberekkel akarunk dolgozni, akik igazán erős karakterek. Nem elég a nagy név, ismert arc, legyen hozzá érzelmi kötődés" - mondta korábban az [origo]-nak Schiwert Takács László főszerkesztő, aki szerint fontos, hogy a bunyósoknak vagy szívből drukkoljon a néző, vagy erősen kívánja bukásukat. És ez itt a lényeg: bizonyára sok tartózkodó, vonakodó értelmiségi is odakapcsol majd a csatornára, legalább pár percre, hogy megnézze, miképp verik péppé Fekete Pákót vagy mekkora zakót kap Ganxsta. Sokan persze annak örülnének, ha mindenki egyszerre püfölné egymást a ringben, de erre e bulira még várni kell.

Forrás: Fábián Évi
Pákó erősen koncentrál

Kokó szerint ez komolyabb harc lesz, mint a tavalyi volt, akkor ugyanis többen nem vették elég komolyan a bokszot. Az [origo]-nak elmondta, hogy Niki Belucci napi két edzéssel készül, és csak kevesen lazsálnak: "Pákó eleinte viccre vette a figurát, neki fontosabb volt a bevonulás, az öltözék. Azért az elmúlt tíz napban beerősített, készült. Erőszakosan támad, kellemetlen stílusban nyomul. Rékasi Károly rengeteget edz, neki Ganxsta Zolee lesz az ellenfele. Utóbbi a vérében bízik, abban, hogy kemény gyerek. Heti három-négy edzésen ő is ott van, de nem készül olyan intenzíven. Indián szorgalmas, kemény, fiatalkorában sportolt, tavaly a VV-villában is hajtotta magát."

Világ- és olimpiai bajnokunk elmondta az [origo]-nak, hogy Fazekas orrsérüléssel küszködött, másnak a bokszcipő törte fel a lábát, Frenkinek is az orra fájt, valaki meg hasizomhúzódás miatt nyafogott.

Kokó szerint ezúttal lesz KO is: "Meglepetés születhet. A Frenki-Leo meccs sem lefutott, utóbbi hihetetlenül keményen akarja a győzelmet. A kisebb sérülésekkel számoltunk, hiszen ezek civil emberek, akik hat héten át hirtelen sportolóként kezdenek készülni."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK