Szexi és pozitív a Latina TV

2005.04.18. 14:18

Európai nézőknek szól a Latina TV. A csatorna Latin-Amerikát kívánja megszerettetni először a franciákkal, spanyolokkal, majd - terveik szerint - több európai néppel. Sportot, játékfilmet, sorozatot, zenét, irodalmi műsort, szappanoperát egyaránt sugároznak.

Guillermo Spivak, a napokban indult tévécsatorna igazgatója szerint nem tematikus csatornáról van szó, hiszen sokféle televíziós műfajban bizonyít. Olyan műsorokat válogatnak össze, melyek alkalmasak arra, hogy a latinokat szerető nézőket a képernyők előtt tartsák - nyilatkozta a spanyol távirati irodának a 23 éve Párizsban élő argentin szakember, aki a színház és a tévés produkciók világából érkezett. Szerinte szükség van egy ilyen adóra, mivel a latinokról alkotott,  európaiakban élő kép "nem pontos, és nem tükrözi a latinok kreativitását".

Ennek ellenére a "latin" márkanév pozitív, erre egy példa - az igazgató szerint - a Párizs környékén fogható Radio Latina, ami szép hallgatósággal rendelkezik. A tévécsatorna saját gyártású műsorokat is sugároz, de főleg dél- és közép-amerikai produkciókat ad le, napi huszonnégy órában. Egyelőre Franciaországban fogható az adó (spanyol és portugál nyelven, francia felirattal), de a cél, hogy egy-másfél éven belül a legtöbb európai országban látható legyen a műsoruk. Az önmagát "pozitív és szexi"-ként definiáló tévécsatorna Spanyolországban is látható lesz rövidesen.

A Latina TV számít a sportkedvelőkre is, ugyanis leadja az összes dél-amerikai vb-selejtezőt - bár nem élőben, csak némi csúszással. Három szappanopera fut a csatornán, a zenei műsorok pedig főlege este, éjszaka kerülnek adásba. Terveznek országokat bemutató sorozatot is, az első rész Chilét hozza közelebb a nézőkhöz. A La Casa (A Ház vagy inkább Az Otthon) című műsorban különböző latin-amerikai országok műsorvezetői, tévés személyiségei jelennek majd meg, és minden adásban más témát vitatnak meg, így szó lesz konyháról, művészetekről, divatról vagy lakásdekorációról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK