A Nagy Könyv beelőzött

2005.04.21. 12:08

Bár az internetes szavazás lehetősége április 22-én 14 óráig még rendelkezésre áll, már most bejelentették: A Nagy Könyv megelőzte a The Big Read című műsort.

A könyvtárakban, iskolákban és könyvesboltokban elhelyezett szavazólapokon már jelölhették kedvenc magyar és külföldi regényüket az olvasók, ezeknek a szavazatoknak az összesítése már megkezdődött. A voksok számát tekintve - mely az április 19-i adatok alapján megközelíti a 200 ezret - az eddigi eredmény minden várokozást felülmúl, hiszen a BBC által kitalált The Big Read program első fordulójában beérkezett összes szavazat 140 ezer volt.

A szavazás - meghatározott keretek között - egészen április 23-án A Nagy Könyv élő adásának végéig folytatódik, így az olvasás rajongóinak még több napjuk van arra, hogy kedvenc regényüket a Top 100 közé juttassák.

Április 22-én délután 14 órától, az internetes szavazás lezárását követően az utolsó szavazatok is összesítésre kerülnek, és kialakul A Nagy Könyv Top 150-es listája. Április 22-én, pénteken este kilenckor jelentkezik A Nagy Könyv az MTV mindkét csatornáján. Ekkor derül ki, hogy melyik 75 magyar és melyik 75 külföldi regény áll közel ahhoz, hogy bejusson a legjobb 100-ba. Szombaton este kilenctől pedig kiderül, melyik regények voltak nagy hatással a magyar olvasókra.

Fontos, hogy a szavazásból befolyó bevételt a Könyvtárellátó Nagy Könyv Programiroda a könyvtárak állománygyarapítására fordítja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK