A Sztárbox nyerte a szombat esti nézetségi versenyt, holott a rendre jól teljesítő Megasztár utolsó előtti döntője és az MTV egyik legnagyobb éves projektje, a Nagy Könyv első fordulójának kihirdetése volt a rivális. Fekete Pákó nyilvános megveretése, a volt villalakók nyilatkozatai és a Rékasi Károly arcán csattanó pofonok (nézze meg képeinket!) egy kicsit jobban érdekelték a tévézőket, mint a magyarok száz kedvenc regénye vagy az Elvist éneklő Caramel.

Szombat este a teljes lakosságot és a 18-49-es korcsoportot szemlélve is nyert az RTL Klub, már ami a nézettséget illeti. A furcsa dialektusban mulatós nótákat előadó Fekete Pákó elnáspángolását 1,51 millió tévéző élvezte, Rékasi Károly és Ganxsta Döglégy Zoltán bunyóját 1,89 millióan figyelték, Fresh Andi és a volt pornósztár Niki Belucci hadakozására már 2,3 milliósra nőtt a nézettség. Közel ugyanennyi tévéző választotta a negyedik meccset, ahol két volt villalakó ütlegelte egymást, majd az este tíz után kezdődő zárómérkőzésre - ahol az ötven felé járó Növényi Norbert szemrebbenés nélkül, szinte kacagva megverte a tavalyi olimpia egyik gyászos figuráját, Fazekas Róbertet - 1,91 millió néző maradt a csatornánál.

A TV2 előbb az Activity-vel próbálkozott, Szulák Andrea műsorát 1,56 millióan választották, azaz többen, mint VV Indián és a lakodalmas muzsika nigériai csillagának összecsapását. Ám utána többen cserbenhagyták az elmúlt hetekben rendre igen jól teljesítő megasztárokat, mert Tóth Gabi kiesését átlagosan 1,6 millió néző követte figyelemmel. Ennél sokkal csúfosabb nézettséget produkált az MTV nagyszabású, olvasásnépszerűsítő akciójának első keretszűkítése, ugyanis a teljes lakosságból pusztán 257 ezer nézőt érdekeltek a hazai és külföldi regények. A Top 100 itt.

A kereskedelmileg fontos, 18 és 49 éves kor közötti csoportnál is az RTL Klub nyerte a nézettségi versenyt, itt a negyedik meccs, VV Leo és VV Frenki bunyója érdekelt sokakat, 1,16 millióan nézték. Ebben a korcsoportban bántóan alacsony volt A Nagy Könyv nézettsége, ugyanis a fiatalabbak közül pusztán 77 ezren figyelték, bejut-e kedvenc regényük a legjobbak közé.