Szombat esti frász

2005.04.26. 14:41

Továbbra is az RTL Klub a legnézettebb magyar tévécsatorna, a teljes lakosság 30,6 százalékát győzte meg műsoraival. Szombat este pedig a tévénézők nagy bosszúságára egy időben volt a Megasztár tizedik döntője, a második Sztárbox és A Nagy Könyv első fordulójának zárása, így valószínűleg sokan a videót is beállították, hogy a rettentő unalom sötét óráiban, egy esős, reménytelen vasárnap délutánon megnézhessék az adást, amiről a daloló Palcsó Tomi vagy épp a pofonokat osztogató Niki Belucci miatt maradtak le. Ugyanakkor nyilván sokan voltak, akik unott arccal átböngészték a megszokásból járatott tévéújságot, majd - szombat este lévén - elmentek bekapni egy sört vagy épp egy vodka-martinit.

Tartja első helyét az RTL Klub, 30,6 százalékot ért el a teljes lakosságot tekintve. A második helyen - nem meglepetés - a TV2 található, 25,9 százalékkal, majd jön az M1, 13,6 százalékos részesedéssel. A negyedik legnézettebb adó továbbra is a Viasat 3, egész napot és a teljes lakosságot szemlélve 3,6 százalékot ért el a múlt héten. Az év 16. hetében a két nagy kereskedelmi csatorna közt inkább a főműsoridőben, a 18 és 49 éves kor közti korcsoport tekintetében volt szignifikáns a különbség, itt az RTL Klub 38,1 százalékkal elhúzott, miközben a TV2 29,7 százalékot szerzett. Ahogy már megszokhattuk, ebben a kategóriában a legnagyobb az M1 lemaradása, esténként a fiatalabb tévézőknek csak a 8,1 százaléka választotta a közszolgálati csatornát.

A nézettségi toplista élén a már-már szokásos műsorok terpeszkednek. Győzike ismét hozta az első helyet, 44,2 százalékkal, 2,16 millió nézővel, majd a hagyományosan jól teljesítő Barátok közt és a Legyen ön is milliomos! bukkan fel. A TV2 legjobb eredményét a vasárnap esti Irigy Hónaljmirigy-show-val érte el, de jól teljesített a vége felé közeledő Megasztár is: ennek eredményhirdetését az épp tévézők 47,9 százaléka figyelte dermedten. Ezt a közönségarányt csak a hétfői Mónika-show tudta felülmúlni, ezt közel 50 százalék választotta, azaz a készülék előtt ülők fele leste az RTL Klub adását.

A péntek estét továbbra is viszi a TV2, ezúttal az Áll az alku-n 1,58 millió tévénéző izgult, miközben Hajós András exhibicionista, ám nem túlzottan tehetséges vendégei 1,2 millió nézőt hoztak a nagy riválisnak. Az RTL Klub ugyanakkor Fábryval simán legyőzte Bochkort és a Csao, Darwin-t, ugyanis a Showder-t a nézők közel 40 százaléka választotta, szemben a vetélkedő 27 százalékával. A Medicopter ezúttal leereszkedett, a Napló valamivel jobban teljesített. A Gyűrűk Ura első része 30 százalékos közönségarányt ért el, ami 1,25 millió nézőt jelentett - ám vélhetően sokan elszunnyadtak Frodóék Mória bányáiban tett kirándulása után, hiszen a film három és fél óra hosszan hömpölygött.

A Jóban, Rosszban nem erősödik, továbbra is a nézők negyede követi a TV2 szappanoperáját, ami múlt héten - a legnézettebb epizód esetében - 1,18 millió nézőt jelentett. Ugyanennyi néző választotta a Heti hetes-t, ám az időpont nem mindegy: előbbi hétköznap este hétkor fut, utóbbi viszont szombaton, este tizenegykor.

Az MTV a keddi Önök kérték című kívánságműsorral tudott nagyobbat harapni a tortából (1,15 millió néző), de a Kék fény és a Gábor diák című magyar film is egymillió néző felett teljesített.

A Reggeli gondolatok című vallási műsor végzett a nézettségi lista legalján, utolsó előtti helyre viszont A gimnázium fantomja című amerikai rajzfilm került. Az izgalmas, thriller-tartalmat sejtető cím ellenére csak kevés gyermek kelt fel szombat reggel fél hatkor.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK