Caramel lett a Megasztár győztese

2005.05.01. 0:16

Molnár Ferenc Caramel lett az Év Hangja a Megasztárban. A csaknem négyezer jelentkező és a tizenkét döntőbe jutott énekes közül Palcsó Tamást legyőzve Caramel kapta a legtöbb szavazatot a nézőktől, ezzel az övé lett a játék főnyereménye: egy lemezszerződés, egy lakás és egy Suzuki gépkocsi. A TV2 vezérigazgatója megígérte: lesz még harmadik Megasztár.

A Megasztár döntőjét szombat éjfélkor Molnár Ferenc Caramel nyerte meg. A döntőt 12 ezer néző előtt a Papp László Budapest Sportarénában rendezték. A győztes bevallotta: az utolsó pillanatig nem hitte el, hogy ő nyerheti meg ezt a játékot. Caramel az eredményhirdetés után az egész országnak megköszönte a támogatást: "Köszönöm annak, aki az országban rám szavazott tizenegy héten át. Köszönöm szépen nektek, imádlak titeket!"

A műsor alatt szoros volt a két játékos versenye, de a vége felé már nagy volt a különbség. Egy ponton az egyik énekes a szavazatok több mint 60 százalékát birtokolta, míg a másik 40 százalék alatt állt. Tilla, a műsorvezető az adás végén elárulta: az utolsó három Megasztár-adásban már Caramel kapta a legtöbb szavazatot, addig azonban Palcsó Tamás vezetett.

A döntőben mind a tizenkét döntőbe jutott énekes fellépett. Palcsó Tamás és Molnár Ferenc Caramel három-három számot énekeltek. Volt egy dalpárbaj, amikor mindketten Demjén Rózsi Jégszív című dalát énekelték el. Volt egy-egy olyan dal, amit egymásnak választott a két döntős. Egy külföldi zeneszerző mindkettejüknek írt számot, melyet szintén elénekeltek, legvégül pedig - ráadásként - egy duettre került sor. Ehhez Pierrot, a műsor zenei producere, Caramel és Palcsó Tamás közösen választották Stevie Wonder és Paul McCartney Ebony & Ivory című számát.

A döntő utáni sajtótájékoztatón Caramel elmondta, hogy neki az elmúlt tizenkét hét "egyenlő volt a csodával", és sokat tanult, "még a Palcsótól is". Megígérte, hogy hamarosan a boltokban lesz egy lemez, amelyen a Megasztárban énekelt összes dala rajta lesz. Palcsó Tamás közölte, hogy van már elképzelése az új lemezéről, de nem mondja el.

Fotó: Fábián Évi [origo]

Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója elmondta, hogy lesz még Megasztár, de azt egylőre nem tudják, mikor. Az is lehet, hogy már a nyáron meghallgatjuk a jelentkezőket, de csak egy vagy két év múlva lesz műsoron a Megasztár harmadik szériája. A zsűritagok közül Soma és Bakács már több helyen is kijelentette, a harmadik Megasztárban már nem vállalják a szereplést. Kereszty szerint előfordulhat, hogy Soma és Bakács meggondolják magukat, de ha mégsem, új zsűritagokat keresnek a helyükre.

A közönség egyszerre drukkolt mindenkinek, a reklámszünetekben a már kiesett megasztárok szólóztak. Magyarországon még egy együttes sem használt annyi fény- és hangtechnikát, mint amennyit a Megasztár-döntőn láthattak a nézők. Az énekverseny eddigi húsz adáshoz a műsor stábja összesen ezer órát forgatott.

Tavaly két lány az "Év hangja" versenyének döntőjébe. 2004-ben hatalmas csata után - a nézők szavazatai alapján - Tóth Vera kapott több szavazatot a nézőktől, Oláh Ibolya második lett. A tavalyi tizenkét énekesből négynek már van saját lemeze.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK