Bírósági szakaszban A Nagy Könyv

2005.05.04. 11:30

Tegnap este indult az a 12 részből álló játékos könyvpárbaj - 20.30-kor az m2 csatornán -, amelyben tréfás bírósági tárgyalásokon két védő, Lévai Balázs és Réz András érvel A Nagy Könyv százas listájából kiválasztott regényekért.

A védők célja, hogy az esküdtszéket alkotó vendégeket meggyőzzék, hogy az általuk képviselt mű méltó a támogatásukra. A "tárgyalás" végén ítélet születik: az egyik könyv nyer, de persze csak a képernyőn. A nézők a legjobb 12-re június 11-ig szavazhatnak.

2005. március 1. és április 23. között a program - az mtv és az m2 csatornán - 805 alkalommal szerepelt a képernyőn. A 15 éven felüli lakosság közül legalább 1 percre bármelyik adásba bekapcsolódott közel 6 millió 900 ezer fő, ami azt jelenti, hogy a 15 éven felüliek 84 százaléka találkozott a mozgalom valamely műsorával a fenti időszak alatt.

A 4 éven felüliek körében ez a szám még magasabb, 7 millió 751 ezer fő, ami a célcsoport 82 százalékát jelenti. Így 851 ezer 4-14 éves fiatal is találkozott a műsorral, azaz A Nagy Könyv országosan ismert eseménnyé vált.

Emlékezetes, hogy az első fordulót lezáró műsort az MTV igen szerencsétlen időpontra rakta, a kereskedelmi adókon futó, tavaly is nézettségi rekordot hozó Sztárbox-szal és a hónapok óta igen sikeres, komoly rajongótáborral bíró Megasztár-ral kellett versenyeznie a nézők kegyeiért. Talán rugalmasabb szervezéssel ki lehetetett volna kerülni az igen erős rivális műsorokat, de persze utólag ez már mindegy. "A Magyar Televízió nem azt tekinti legfontosabb feladatának, hogy az egy estés műsorszenzációs verseny világbajnoka legyen" - áll az MTV közleményében.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK