Május 6-tól Kern András ismét Simon nyomozó bőrébe bújik a Viasat 3-on. A kilencvenes évek elejének egyik népszerű hazai sorozatát, a Privát Kopót péntekenként 20.10-től sugározza a csatorna.

A Szurdi Miklós rendezte sorozatban Simon magánnyomozó kalandjait követheti figyelemmel a közönség. A Simont alakító Kern mellett olyan színészek tűnnek fel, mint Eszenyi Enikő, Cserhalmi György vagy Verebes István. A magyar Piedone, Bujtor István mellett Kardos doktort alakító, így a nyomozásban más filmek (Pogány Madonna, Hamis a baba, Elvarázsolt dollár, Csak semmi pánik) során már rutint szerző Kern minden részben újabb esetekkel találkozik, így az epizódok önállóan is megállnak, nem egy sztori hömpölyög hosszan. Szabó Dani alakítja Simon fiát, de felbukkan még Xantus Barbara és Kolos István is, a Vörösmarty Színház művészeti vezetője. Az operatőr Gulyás Buda, a zenét pedig Döme Zsolt szerezte.

A Viasat 3 az elmúlt hónapokban erősen ráállt a nosztalgiára, korábbi, hazai gyártású sorozatokat vetítenek. A Família Kft. után a nyolcvanas években felvett Linda és a kilencvenes években készült Angyalbőrben című sorozatokkal lehet elmerengeni azon, hogy milyen volt, mikor még csak Trabantok és Zsigulik pöfögtek az utcákon, amikor még létezett az iskolatej, mikor az általánosban és középiskolákban kötelező volt a csinos kék köpeny.

A Privát kopó-ból hat rész készült, ezeket megvette a csatorna, így Kern András másfél hónapon át üldözi majd a gonosztevőket.