Új arcokat keres a Jóban Rosszban

2005.05.24. 9:01

Aki szeretne bekötözött fejű, művérrel lelocsolt sérült, ide-oda sántikáló, falból begipszelt lábú beteg, aggódó hozzátartozó lenni a Csillagvirág Klinikán vagy éppen kocsmai háttérverekedő a közeli vendéglőben, akkor itt a lehetőség: a TV2 napi szappanoperája újabb statisztákat keres.

Mint az [origo] megtudta, a TV2 napi sorozatának castingján már ezernél is több statisztát néztek meg, és száznál is több olyan reménykedő akadt, aki kisebb-nagyobb munkát kapott a szappanoperában. Hetente kétszer tartanak válogatást, mindig kell a friss arc, az új ember. A casting során természetesen figyelembe veszik, hogy utcai forgatáshoz, tömegjelenethez kell-e ember, de sokkal egyszerűbb nem megszólaló háttérszereplőt találni (aki például csak átcsoszog papucsban a klinika büféje előtt), mint hiteles figurát, aki szöveget is kap. Sok fiatal jelentkezik a sorozatba, így is tucatnyi állandó statisztával dolgozik a csapat.

A gyerekek feltűnése nem váratlan, ugyanis az AGB Hungary statisztikái szerint a sorozatot főleg a fiatalok nézik. A múlt héten a széria átlaga 28,1 százalékos volt a teljes lakosságot tekintve, ugyanakkor a 18-49-es korcsoport esetében már 30,5 százalékos volt a közönségarány. A 18 és 39 éves kor közötti tévénézők 33,5 százaléka (azaz minden harmadik) a Jóban Rosszban-t követte, de a legnagyobb sikere a 15 és 24 éves kor közti lányoknál volt: ebben a szegmensben 36,7 százalékot hozott a szappanopera.

A TV2 az RTL Klub Fókusz-ával versenyezteti a műsorát, és a szerkesztők egyre derűlátóbbak, ugyanis érezhető a javulás a közönségarányt tekintve - és ez kihat a színészek munkamoráljára és általános hangulatára is. Mint az [origo] megtudta, az első hetekben nem volt ilyen vidám a hangulat, akkor ugyanis a Fókusz igen nagy különbséggel verte a kórházi sorozatot. A produkció munkatársai legfeljebb azon bánkódnak, hogy a százalékban javuló mutatók nem feltétlenül jelentenek nézőszám-emelkedést is, hiszen a nyár közeledtével egyre többen választják a kerti programokat, a kiülős sörözőket, és nem gubbasztanak annyit a tévékészülékek előtt.

Akárcsak a nagy rivális, a Barátok közt, a Jóban Rosszban stábja is szabadságra megy a nyáron, így lesz egy pár hetes kihagyás. A sorozat híveinek viszont jó hír, hogy a főszereplők maradnak, és ugyanaz a szereplőgárda folytatja majd ősztől is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK